De alternatieve 4-daagse van Oploo vindt dit jaar plaats van donderdag 1 t/m zondag 4 september. Voor deelnemers die 30 km lopen is er een halteplaats bij Van Rossums Troost in Sint Hubert.

De alternatieve 4-daagse die een initiatiefgroep de afgelopen twee jaar vanuit Oploo organiseerde krijgt ook na hervatting van de grote 4-Daagse van Nijmegen een vervolg.

Op de derde dag van het succesvolle alternatief, dat plaats vindt van 1 t/m 4 september, is er in Sint Hubert een halteplaats.

De vele positieve reacties van deelnemers tijdens de voorgaande edities vormde de belangrijkste drijfveer om ook in een ‘normaal’ wandeljaar een eigen 4-daagse te houden. Omdat er wordt samengewerkt met de stichting Graancirkel, is de 4-daagse omgedoopt tot ‘Graancirkelwandeling’.

De naam is dan wel veranderd, de deels vernieuwde routes zijn minstens zo aantrekkelijk als die in 2020 en 2021. Net als tijdens de vorige edities zijn er rustplaatsen ingericht op boerderijen en bij horecabedrijven.

Vrije keuze

Liefhebbers kunnen kiezen uit afstanden van 30, 20 en 10 km per dag. Het gros van de deelnemers zal vier dagen wandelen, maar wie bijvoorbeeld één of twee dagen wil meelopen is ook welkom. Het inschrijfgeld voor vier wandeldagen bedraagt € 10,-. Een dagkaart kost € 3,-.

De Graancirkelwandeling is van donderdag 1 t/m zondag 4 september. Deelnemers die 30 kilometer lopen starten vanaf 07.00 uur, 20 kilometer-lopers vanaf 08.00 uur en 10 kilometer-lopers vanaf 09.00 uur. Op de derde dag van het evenement, op zaterdag 3 september, is er bij Van Rossums Troost in Sint Hubert een halteplaats voor de 30 km-lopers.

Begin- en eindpunt tijdens de eerste drie dagen is Koffiehuis Ons Moe in Oploo. Op de slotdag, zondag 4 september, is de start- en finish met ‘Via Gladioploo’ in het Avonturenpark van de stichting Graancirkel Oploo. Inschrijven kan bij Ons Moe en de laatste dag in de Parkboerderij. Zie ook www.graancirkeloploo.nl.