Goede voeding draagt bij aan de ontwikkeling, groei en kansen van jonge kinderen, nu en in de toekomst. Het Smaakcentrum helpt (aanstaande) ouders bewust worden van het belang van voeding en smaakontwikkeling.

Uit onderzoek blijkt dat een vroege start van de smaakontwikkeling zorgt voor een fijne kennismaking met structuren en het goed ontvangen van vers voedsel. Daarom heeft het Smaakcentrum in samenwerking met GGD, kinderartsen, lactatiekundigen, babyconsulenten, kinderdietisten, kinderopvang, het Voedingscentrum en koks de workshops ‘Voeding & De 1ste 1000 dagen van een kind’ ontwikkeld. 

Workshops

Op een woensdagavond deelt het Smaakcentrum tijdens de workshop informatie over voeding en de 1ste 1000 dagen van een kind. Ze beantwoorden jouw vragen, geven tips en geven je handige info mee naar huis. We gaan koken in de kookstudio, zodat je zelf leert hoe je gezonde voeding maakt.

Per fase van jouw kind, geven we een workshop. Fase 1: -9 maanden tot 6 maanden, gaat over voeding voor moeder en het ongeboren kind en over borstvoeding en flesvoeding. Fase 2: 6 maanden tot 1 jaar gaat over smaakontwikkeling, de eerste hapjes tot mee-eten met de pot. Fase 3: 1 tot 2 jaar gaat over eetgedrag en gezonde voeding.

De workshops staan gepland voor Fase 1: woensdag 2 november 2022, Fase 2: woensdag 7 december 2022 en Fase 3: woensdag 18 januari 2023 en de Supermarktsafari: woensdag 25 januari 2023. In 2023 vindt er nog een ronde plaats, namelijk voor Fase 1: woensdag 5 april 2023, Fase 2: woensdag 3 mei 2023 en Fase 3: woensdag 7 juni 2023 en de Supermarktsafari: woensdag 21 juni 2023. De aanvang is om19.00 uur tot 21.30 uur.

De workshops worden gegeven bij Smaakcentrum Mill-Grave en dit is gevestigd in Kookstudio Het MoMent, Zuid Carolinaweg 1 in Langenboom. De Supermarktsafari is bij Jumbo Cuijk.
Om iedereen voldoende aandacht te geven, zijn er maximaal 10 deelnemers per workshop welkom. Een workshop kost € 15 per persoon, per keer. Hiervoor ontvang je gratis koffie, thee en water, gaan we koken en krijg je de hand-out met tips en recepten mee naar huis. De Supermarktsafari is € 10 per persoon, inclusief koffie/thee. Je kunt je tot uiterlijk 1 week voor aanvang aanmelden via www.smaakcentrum.nl

Over dit project

Stichting Smaakcentrum wil iedereen laten kennismaken met gezond eten. Dit doen ze voornamelijk door kinderen uitleg te geven over voeding en door ‘gewoon’ samen met de klas te gaan koken op vier locaties in het Land van Cuijk. In samenwerking met GGD, kinderartsen, lactatiekundigen, babyconsulenten, kinderdietisten, kinderopvang, het Voedingscentrum en koks hebben ze het aanbod kunnen uitbreiden met de workshops ‘Voeding & De 1ste 1000 dagen van een kind’. Hierin worden wij gesteund door Regio Deal Noordoost Brabant. De workshops zijn bedoeld voor (aanstaande) ouders van kinderen van -9 maanden tot 2 jaar, wonende in het Land van Cuijk.

Wil je meer weten over Stichting Smaakcentrum?

Kijk dan op de website www.smaakcentrum.nl. Hier lees je alles over hoe de stichting belangeloos en onafhankelijk voedseleducatie verzorgt in de regio Land van Cuijk en in de aangrenzende regio’s.