Het was even spannend, maar hij is weer in het land. De Sint vervult al eeuwen vele kinderharten met spanning en blijdschap.

Vele tradities zijn ontstaan rondom de bisschop van Myra, ook families hebben hun eigen tradities om het kinderfeest te vieren. Het verhaal over Sint Nicolaas, zijn leven en zijn verering is rijk van bijzondere gebeurtenissen en ontwikkelingen. Het verhaal achter de roe en die pepernoten. Zeker ook hier in de buurt: Zo is Sint Nicolaas bijvoorbeeld de naamgever van de kerk in Haps. Hoe kon een bisschop uit Turkije uitgroeien tot wat hij nu is? 

Om daar achter te komen organiseren de Historische Kring Land van Cuijk en parochie De Goede Herder Mill een lezing op 24 november over Sinterklaas om 20.00 uur in Myllesweerd, Kerkstraat 3, 5451 BM Mill. Vanaf 19:45 uur is iedereen welkom lid of geen lid van de Historische Kring en alle andere geïnteresseerden. U heeft nog tot 22 november om u aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..