Het is 10 dagen feest vanaf 25 januari, omdat dan de Nationale Voorleesdagen weer van start gaan. De dagen in het jaar waarop er extra aandacht is voor de meest mooie prentenboeken.

Deze keer staat het prentenboek ‘Maximiliaan Modderman geeft een feestje’ van Joukje Akveld centraal, dit is het prentenboek van het jaar. Ook in de bibliotheken van BiblioPlus staan de leukste prentenboeken klaar en kan er genoten worden van gezellige voorleesactiviteiten. 

Voorleesmomentjes

Er zijn gezellige voorleesmomenten in bibliotheek Haps, Bergen, Grave, Mill en Sint-Anthonis. Enthousiaste voorlezers lezen voor uit het boek over Maximiliaan die een feestje geeft voor zijn knuffelbeesten. Het wordt een wild feest en een vies feest...

Voorleesfeest

Naast deze voorleesmomentjes zijn er ook 3 Voorleesfeestjes te bezoeken. Deze vinden plaats in bibliotheek Cuijk, Boxmeer en Gennep. Een speciaal feestje om te vieren dat voorlezen superleuk is! Kom luisteren naar verhalen, mee kletsen en bewegen, spelletjes doen en lekker dansen.
Deze voorleesmomenten en voorleesfeestjes zijn voor kinderen van 3 t/m 6 jaar en na aanmelden via www.biblioplus.nl, gratis te bezoeken. Kijk voor alle voorleeslocaties, data en tijden op www.biblioplus.nl/nvd.

Voorlezen voor het slapen gaan

Na het succes van het online voorleesmoment vorig jaar, kunnen ouders ook dit jaar het voorlezen voor het slapen gaan een avondje uitbesteden. Op vrijdag 27 januari leest Carlijn van de bibliotheek voor uit een prachtig prentenboek voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en iedereen die van voorlezen houdt. Dit doet zij om 19.00 uur, vlak voor bedtijd. Kijk gratis online mee, vraag een link aan via www.biblioplus.nl/nvd.

Gratis boeken lenen en lezen

Het is belangrijk om kinderen vanaf jongs af aan te laten ervaren hoe leuk voorlezen is! In de bibliotheek vind je hiervoor de allerleukste boeken. Een lidmaatschap voor kinderen is helemaal gratis. Kinderen die lid worden tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen het vingerpopje van Maximiliaan cadeau!