Op zaterdag 14 januari was de Wis in Langenboom weer omgetoverd in een theaterzaal voor het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Amicitia. Bezoekers die het gure weer wisten te trotseren zijn getrakteerd op een mooi en afwisselend muzikaal programma.

De jongerengroep van Amicitia, genaamd de Amigos namen de aftrap met een modern muziekprogramma met vlotte popmuziek. De Amigos zijn een twaalftal doorgewinterde jeugdige muzikanten die hun naam (vrienden) hebben afgeleid van Amicitia wat betekent in vriendschap verbonden. Het verdere programma werd afwisselend verzorgd door het Harmonieorkest van Amicitia en door slagwerkgroep Dynamic. 

Zowel Amicitia als de slagwerkgroep werden bij enkele nummers bijgestaan door zang uitgevoerd door Bouke Slaats, Maike-Manon Damen en Debby van Hal. Een divers programma waarbij zowel ingetogen nummers als vlotte melodieën de zaal vulden met muziek. De twee nieuwe klarinetten en twee nieuwe euphoniums welke door steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds gepresenteerd werden zullen hier zeker een bijdrage aan geleverd hebben. Het finalestuk was een (gezamenlijk) nummer gezamenlijk uitgevoerd door het harmonieorkest en de slagwerkgroep.

Aan het einde van het nieuwjaarsconcert werd Muziekvereniging Amicitia verrast. Dhr. Robert Verhofstad nam namens de BBM (Brabantse Bond van Muziekverenigingen) het woord en richtte zich tot de muzikanten en het publiek. Terugblikkend op het 100-jarig jubileum van Muziekvereniging Amicitia was de eer aan voorzitter Peter van Schijndel om naast de complimenten over de muzikaliteit ook de vergulde penning van de BBM in ontvangst te mogen nemen. De avond werd afgesloten door de huldiging van Hetty van Druten welke 50 jaar lid is van Muziekvereniging Amicitia. Dhr. Verhofstad wist goed te verwoorden dat Hetty uit een zeer muzikale (Amicitia) familie komt en hoe de muzikale carrière van Hetty tot stand gekomen is. Ook het vele vrijwilligerswerk voor de muziekvereniging bleef niet onbenoemd en werd bekrachtigd door de woorden “Hetty is Amicitia” Hetty mocht naast het gouden insigne ook de welgemeende felicitaties ontvangen in de receptie welke opgeluisterd werd door de Amigos.

Het nieuwjaarsconcert van Muziekvereniging Amicitia werd afgesloten met een gezellige afsluiting in de Misse. Amicitia bedankt haar leden, de bezoekers en alle vrijwilligers voor het slagen van deze avond.