Foto: Saskia Kerkhoff

Met de dagelijkse beelden van oorlog en verderf is dromen over een mooiere wereld bijna een levensbehoefte. Het Zweeds/Nederlandse kleinkunstduo De Andersons brengt die droom tot leven in hun theaterconcert ‘Een mooiere wereld’ op zondag 12 maart in Cultureel Centrum Myllesweerd in Mill.

‘Een mooiere wereld’ is een theaterconcert vol liedjes, verhalen en cabaret, in de geest van de vrijgevochten schrijfster Astrid (Pippi) Lindgren.

Hoe maken we de wereld mooier?

Anna Ågren is half-Zweeds, expressief en geëmancipeerd, Roel Dullaart is een goedmoedige Brabander. Ze ontmoetten elkaar op het conservatorium. Het volmaakte geluk komt dichtbij na de geboorte van hun zoontje. Maar met het geluk komen ook de vragen. Zoals: Hoe kunnen we de wereld een beetje mooier maken? 

Te rade bij de vrijgevochten Zweedse schrijfster Astrid Lindgren

Met liedjes, humor en existentiële vragen gaan De Andersons op zoek naar een antwoord. Ze zoeken hun toevlucht bij Astrid Lindgren, de beroemde Zweedse schrijfster van onder meer Pippi Langkous, die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld en zich inzette voor vrede, gerechtigheid en kinderrechten. 

Bij haar begint de zoektocht van De Andersons naar dat wat écht waarde heeft, voor hun, voor hun kind, voor iedereen.

De Andersons worden geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld, die ze hartstochtelijk en humoristisch vertolken in voorstellingen vol muziek en prikkelende teksten. Na een succesvolle voorstelling met Arjen Lubach, brengen ze nu ‘Een mooiere wereld’, met prachtige teksten van de bejubelde en met Griffels bekroonde schrijver Sjoerd Kuyper.

“Zeldzaam mooi is dit, wonderschoon project.” - Frits Spits

“‘Een mooiere wereld' is niet alleen een zoektocht naar een mooiere wereld, het ís een mooiere wereld. Eén waarin je je kunt onderdompelen en waaruit je geïnspireerd en gelouterd weer bovenkomt. Een prachtig en ontroerend avontuur.” - Katinka Polderman 

Deze show start zondag 12 maart om 15.00 uur. Tickets kosten 17,50 euro inclusief een consumptie. Haal ze op bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill of reserveer ze online via www.myllesweerd.nl.