Op zaterdagavond 13 mei zal in Langenboom door Muziekvereniging Amicitia een nieuw concept gepresenteerd worden. Tijdens het jubilarissenconcert zullen diverse Langenboomse inwoners in de spotlight gezet worden.

Voor de oorsprong van dit concept moeten we terug in de tijd. Al geruime tijd was het gebruikelijk dat mensen die 50 jaar getrouwd waren tijdens de receptie op een serenade van Muziekvereniging Amicitia konden rekenen. Evenzo werden mensen die een lintje ontvingen ook getrakteerd op een serenade. Daarnaast was het ook gebruikelijk dat voor andere bijzondere prestaties of jubilea de harmonie namens de Langenboomse gemeenschap acte de préséance gaf.

Tijden zijn veranderd en jubilea worden anders gevierd. Recepties hebben een andere vorm gekregen waardoor de muzikale hulde namens de gemeenschap vaak komt te vervallen. Muziekvereniging Amicitia vindt dit jammer juist omdat de waardering vanuit de gemeenschap vaak goed over te brengen is door middel van een muzikale serenade.

Tijd voor een nieuw concept, dacht Amicitia en zo is het initiatief geboren.

Tijdens de voorbereidingen heeft Amicitia contact gezocht met Langenboomse verenigingen en Eigen Kweek zodat we zeker kunnen zijn van een mooie Langenboomse avond. Ook is het initiatief positief ontvangen in onze gemeente Land van Cuijk. Op deze manier is er een basis gekomen voor een mooie Langenboomse avond waarbij op een ontspannen, persoonlijk, passende manier mensen gehuldigd en bedankt worden.

Op verschillende manieren is Muziekvereniging Amicitia op zoek gegaan naar de jubilarissen in Langenboom. We zoeken mensen die in 2022 of tot mei 2023 een jubileum gevierd hebben. Dit kan een 50-jarig huwelijk zijn. Of een jubileum bij één van de vele verenigingen, maar ook een bijzondere (sport)prestatie kan een reden zijn om de betreffende Langenboomse inwoner(s) te huldigen. Het is aan de creativiteit van (de besturen van) de Langenboomse verenigingen om leden aan te melden. Ook de inwoners zelf kunnen mensen aanmelden welke in de spotlight gezet mogen worden ivm een bijzonder jubileum of bijzondere prestatie.

Inmiddels hebben we al een aantal en zeker diverse aanmeldingen gehad waardoor het een bijzondere avond zal worden. Mocht je na het lezen nog mensen aan willen melden, dan kan dat de gehele maand maart nog dmv een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook hier geldt; beter iemand door meerdere mensen aangemeld dan niet aangemeld doordat we van elkaar verwachten dat het wel gebeurd zal zijn.