Monique van Loon interviewde snel een pluimveehouder over zijn deelname. (Foto: Ernst Jan Boering)

Zaterdag 27 mei vertrok de BIG Challenge oppeppunt vrachtwagen met materialen en voedsel vanuit Sint Hubert. “We zijn blij dat we elk jaar weer van lokale ondernemers eten gedoneerd krijgen en materialen gratis mogen lenen”, zegt Antoine van Loon, vrijwilliger oppeppunt BIG Challenge. Samen met Pieter Egelmeers uit Sint Hubert organiseerde hij het laden en vertrek van de wagen.

Donderdag 1 juni is het zover: de Alpe d’HuZes 2023. Die dag gaan 5.000 Nederlandse fietsers en lopers de Alpe Huez beklimmen om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De deelnemers voerden het hele jaar acties om geld in te zamelen. Zoals bijvoorbeeld 24uurKWFMill op koningsnacht en -dag wat bijna 25.000 euro opleverde. “Iedereen kent wel iemand met kanker. Geweldig dat we dit samen gerealiseerd hebben”, zegt Pieter Egelmeers uit Sint Hubert. Hij doet met BIG Challenge, farmers against cancer, mee met de Alpe d’HuZus, op woensdag 1 keer de berg op, en is als vrijwilliger de hele week voor en in Frankrijk druk met het BIG Challenge oppeppunt. BIG Challenge heeft al bijna 900.000 euro op de teller staan. De acties voor geld inzamelen lopen gewoon door. Bijvoorbeeld Bens BoerderEi doneert 1 cent per verkocht ei vanuit de eierautomaat in Haps aan KWF.

Op de berg Alpe d’Huez was het zondag gezellig bij het welkomstcafé van BIG Challenge. Veel oude en nieuwe bekenden ontmoetten elkaar en zijn klaar om de berg al wandelend, rennend of fietsend te gaan bedwingen.

Alpe d’HuZes is te volgen via de Alpe d’HuZes app, radio, social media en SBS6. BIG Challenge via social media. Ook Omroep Brabant is erbij.