Het heeft eigenlijk niet meer zoveel uitleg nodig. Een duo, 1 fiets en 42 km genieten van de omgeving, muziek en pauzeplekken, dat is de Raamvallei Duomarathon. Zondag 24 september is alweer de 7e editie.

Nadat het evenement in 2020 en 2021 i.v.m. Corona niet door kon gaan, voelde het even wat onwennig om vorig jaar weer iets te mogen organiseren. ‘We leken een beetje roestig na twee jaar niets organiseren’, lacht voorzitter Danielle Kremers. Al snel kwam de geoliede machine weer op gang en ook de laatste editie was weer een succes. 

Voorzitter Danielle Kremers vertelt: ‘Het mooie van onze groep is dat we ontzettend goed op elkaar zijn ingespeeld. Voor de zomer komen we altijd een paar keer bij elkaar maar eigenlijk weet iedereen inmiddels wel wat zijn of haar taak is. In de vergaderingen proberen we dan toch iedere editie weer te kijken waar we iets kunnen verbeteren. Maar de basis staat als een huis en we proberen vooral de deelnemers een fantastische dag te bezorgen. Iedere editie voelt weer als een feestje, voor zowel de deelnemers als de organisatie’

Sinds Corona ziet de organisatie wel dat er iets is veranderd. Waar editie 4 en 5 (resp. 2018 en 2019) echt binnen een paar dagen uitverkocht waren (er is ruimte voor 250 duo’s) lopen de aanmeldingen nu veel geleidelijker op. Dit is een trend die ook andere evenementen, zoals de 4 Daagse en de Zevenheuvelenloop zien. Elke week komen er weer een paar inschrijvingen bij en vorig jaar zagen we ook na de zomer nog deelnemers besluiten om mee te doen. ‘Het leuke hiervan is dat we nu ook de twijfelaars nog ruimte kunnen bieden om mee te doen’, aldus Danielle. ‘En eigenlijk is die twijfel niet nodig. Een duomarathon is anders dan een gewone marathon. Je wisselt af met je maatje en er is onderweg voldoende ruimte om bij te komen en te genieten. Wanneer je 10 km kunt hardlopen, is een duomarathon ook prima te doen’ 

De Raamvallei Duomarathon is gestart onder de vlag van Ontdek Mill en nog steeds zijn beiden onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het evenement leidt je door de prachtige Raamvallei en laat deelnemers zien hoe mooi onze regio is, betere reclame kun je niet hebben. Verschillende deelnemers van buiten de regio maken er dan ook een weekend van en overnachten bij een van onze pauzeplekken. 

Meer weten over de Raamvallei Duomarathon of wil je meedoen als duo of als vrijwilliger? Dat kan! Voor meer informatie: www.raamvalleiduomarathon.nl.