Zondag 17 september om 10.00 uur in de kerk van H. Willibrordus zal het koor de viering van 10.00 uur opluisteren.

Het Taizékoor Lumen Cordium is opgericht in 2011 en bestaat uit 23 enthousiaste koorleden. Zij komen uit Vught, Helvoirt en wijde omgeving. 

Het koor legt zich hoofdzakelijk toe op het 4-stemmig zingen van het uitgebreide oecumenische Taizé-repertoire dat in verschillende talen wordt gezongen.  

Onder leiding van Anton Klerx verzorgen zij het muzikale deel van vier 

Taizévieringen per jaar in zowel de katholieke als de protestantse kerk in Helvoirt. Daarnaast zorgen zij voor het muzikale deel bij de Allerzielenviering, de Dodenherdenking en de Herdenking van de Overledenen. Op verzoek hebben zij ook een aantal Taizévieringen in de PI van Vught verzorgd.  Het koor wordt tijdens Taizévieringen begeleid door een vaste dwarsfluitist, basklarinettist, pianist/organist en trompettist. Ook ondersteunen andere instrumentalisten (zoals cello, klarinet en marimba) in wisselende samenstelling de reguliere Taizévieringen.  

Iedere Taizéviering heeft een eigen thema. De eerstvolgende Taizéviering met als thema ‘Gezamenlijkheid’, is op zaterdag 14 oktober 2023 in de H. Nicolaaskerk aan de Kastanjelaan 16 te Helvoirt. De aanvang is 19.00 uur en een kwartier van te voren wordt er met de aanwezigen ingezongen.  

Naast het zingen van Taizéliederen is onderlinge ontmoeting en belangstelling voor elkaar een belangrijk kenmerk van het Taizékoor. 

Meer informatie en beeldmateriaal over Taizé, het Taizékoor en de Taizévieringen vindt u op www.taizehelvoirt.nl. Het koor repeteert één keer per 14 dagen in de H. Nicolaaskerk, op donderdag van 19.10 uur tot 20.30 uur.  

Er is nog ruimte voor nieuwe leden. Belangstellenden kunnen contact opnemen met de secretaris van Taizékoor Lumen Cordium Lisette Tetteroo. Het e-mailadres is Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..