Aanstaande zaterdag 16 september opent de kermis van Mill haar deuren om 16.00 uur. Om 18.00 uur wordt de kermis officieel geopend door Clown DesAlles! Deze lolbroek opent de kermis op een ludieke manier en zorgt voor een vrolijk begin.

Wethouder Maarten Jilisen: ‘Als gemeente vinden we de kermissen in al onze kernen belangrijk. Het is goed voor de leefbaarheid van het dorp en goed voor de ondernemers.’

De kermis in Mill betekent vier dagen vermaak en vertier in het centrum op de Markt, het Kerkplein en in de Burgemeester Verstraatenlaan. De attracties zijn er voor jong en oud. De Cake Walk, de Booster, de botsauto’s en de rups zijn aanwezig en bij velen wel bekend. De kermis is zaterdag 16 september geopend vanaf 16.00 uur, zondag vanaf 14.00 uur en maandag en dinsdag vanaf 14.30 uur. 

Kermisbeleid

Bij gemeente Land van Cuijk zijn we bezig met een nieuw beleid voor de kermissen in al onze kernen. Als gevolg hiervan zal de organisatie van de kermissen na dit seizoen opnieuw worden aanbesteed. Dorpen kunnen er dan voor kiezen om zelf een kermis te organiseren, of het juist door de gemeente te laten doen. Om tegemoet te komen aan het bestaansrecht van de kermissen in alle kernen wordt de gelegenheid geboden een bedrag te ontvangen vanuit de gemeente om zelf een kleine kermis te organiseren. Grotere kermissen worden wel door de gemeente georganiseerd.

Wethouder Maarten Jilisen: ‘We vinden het belangrijk dat in alle kernen de kermis bestaansrecht heeft. Met het nieuwe beleid hopen we hieraan tegemoet te komen en alle kernen de mogelijkheid te bieden een kermis te (laten) organiseren. Sfeer proeven, in de attracties gaan en bijpraten met oude bekende. Dat stimuleren we als gemeente graag’.