Het was druk op het kerkplein in Mill op vrijdag 1 september om half 9 in de ochtend. Veel mensen gingen met hun begeleiders naar het Triduum in Banneux.

De reis werd keurig verzorgd door een touringcar/rolstoelbus, die na een tussenstop in Uden richting Vaals reed, waar rond 12 uur een lekkere lunch klaar stond bij het Drielandenpunt.

Onder de passagiers bevonden zich 2 pastors, nl. emeritus pastor van der Meijden en pastor Isaac van de parochie Gemert en omstreken. Deze openden de reis met een gebed voor een voorspoedige reis, maar ze namen ook zelf deel aan de vieringen in Banneux. 

Na ontvangst in Banneux met een lekker kopje koffie/thee werden de kamers verdeeld en de koffers door brancardiers naar de kamers gebracht. ’s Avonds was er een Eucharistieviering en de bidweg naar de bron. 

Op zaterdag verscheen iedereen fris en fruitig aan het ontbijt, om daarna deel te nemen aan de kruisweg. Ook was er vrije tijd ingeruimd, die elke pelgrim zelf in kon vullen. Maar om 17.00 uur was er de H. Mis en de bidweg naar de bron. Na de maaltijd was er een gezellige avond met kaarten, rummikub, een lekker drankje en natuurlijk veel buurten.

Zondag, het hoogtepunt van het triduum, een plechtige internationale Eucharistieviering, met als voorganger hulpbisschop Mgr. Mutsaerts en de aanwezige priesters. ‘s middags was het weer tijd voor het Lof met de Zegeningen. In de avond nam iedereen deel aan een indrukwekkende Kaarsenprocessie met een afsluiting in de grote kerk.

Maandag was gereserveerd voor diverse plechtigheden. Emotioneel was de persoonlijke handoplegging door de priesters en het afscheid bij de verschijningskapel.

Dinsdag, na de Eucharistieviering, stond de touringcar klaar om alle pelgrims weer naar huis te brengen.

Het waren hele mooie dagen, dankzij de goede zorgen van de vele vrijwilligers.

Heel hartelijk bedankt hiervoor.

Een pelgrim.