Wanneer had jij voor het laatst even contact met een onbekende, zoals een glimlach met een voorbijganger of een praatje in de lift?

Het belang van deze kleine sociale interacties op de kaart zetten. Want deze contactmomenten vergroten een gevoel van verbondenheid en je ergens thuis voelen.

Heb je zin in een praatje? Wil je er even tussen uit?

Van 28 september tot en met 4 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. 

Laten we samen koffie drinken op woensdag 27 september vanaf 10.00 uur in Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill.

Het ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan bepaalde relaties. Het kan zijn dat het aantal contacten dat men heeft met andere mensen geringer is, dan men wenst.

Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde. Wel valt het vaak samen.

Wat eenzaamheid is, hoe het voelt en wat het met je doet is voor iedereen anders. 

Hierbij gaat het vooral om het ontbreken van contacten met mensen waarmee iemand bepaalde gemeenschappelijke kenmerken deelt, zoals vrienden, kennissen of collega’s.

Iedereen wil zich graag goed voelen. En iedereen gunt dat een ander zich ook prettig voelt. Actief, gewaardeerd en verbonden met anderen. Toch gaat het nog wel eens mis. Een klein steuntje in de rug kan dan een groot verschil maken.

Er wordt weinig over gepraat. Samen kunnen we eenzaamheid wél bespreekbaar maken en er zo ook wat aan doen. Kom over de drempel, wij zien naar u uit.

Dorpsraad Mill nodigt daarom mensen die graag een praatje komen maken uit. 

U bent van harte welkom om elke laatste woensdag van de maand tussen 10.00 uur en 11.00 uur gratis een kopje koffie of thee te komen drinken in Myllesweerd. De volgende zal zijn op woensdag 27 september a.s.

Fijn als je er bent!