De 10e Kunstroute van het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill die op 7 mei officieel werd geopend trok duizenden bezoekers. Dat blijkt uit de ruim 7000 folders met routes die werden afgehaald bij de diverse toeristische punten, het aantal malen dat de route vanaf de website werd gedownload en de vele reacties die de organiserende werkgroep kreeg.

Komende zaterdag 30 september is de laatste dag dat de route te bezoeken is waarna alle kunstwerken worden opgeruimd. 

Maar 1 kunstwerk zal een jaar lang te zien blijven op een speciale plek nabij Fitland aan de Hoogveldseweg in Mill. Elk jaar kunnen bezoekers van de Kunstroute namelijk aangeven welk kunstwerk men origineel, bijzonder, mooi of juist erg verrassend en passend bij het thema vond. Dit keer kwamen de meeste reacties na een oproep binnen voor het werk van Mathieu’s kleiers wat aan de Leeuwerikstraat in Mill te vinden is. Dit werk met de titel “Respect” zal daarom een jaar lang te zien zijn aan de Hoogveldseweg in Mill. De organiserende werkgroep feliciteert alle cursisten van Mathieu Vloet en uiteraard ook Mathieu zelf met deze uitverkiezing.

Ook volgend jaar zal er uiteraard weer door een werkgroep binnen Ontdek Mill een Kunstroute georganiseerd worden. Medio januari zal het thema van deze Kunstroute 2024 bekend gemaakt worden en kunnen belangstellende (amateur)kunstenaars, kunstgroepen en alle andere creatievelingen en weer inschrijven om deel te nemen. Ook zal er dan weer een informatiebijeenkomst georganiseerd worden waar men dan meer informatie kan krijgen over deelname, de route en mogelijkheden. Wilt u zich nu alvast aanmelden om (ook) in 2024 deel te nemen en tijdig de benodigde informatie hiervoor te ontvangen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.