Foto: Cockie Kremers

Vanaf zondag 10 december kan iedereen in het centrum van Mill weer gratis de OCMill Kerststallen- en Sfeerroute wandelen. Dit kan dagelijks op een eigen gekozen moment tot begin januari.

Maar op de zondagen 10 en 17 december is er ook een Culinaire route. Die dagen kunt u tussen 11.00 uur en uiterlijk 17.00 uur de route wandelen waarbij u op 6 verschillende locaties wordt verrast met een lekker hapje. Deelnemen kost voor volwassenen 12,50 euro en voor kinderen 6,25 euro.

Kerststallen

De organiserende werkgroep binnen het Ondernemers Collectief Mill kan voor aankleding van deze route altijd kerststallen gebruiken. Heeft u een of meerdere kerststallen waar u toch niets meer mee doet? Lever deze dan in bij Marianne van Hal van Buitengewoon Kado aan de Hoogstraat of Lionne Siroo van ’t Snuutje aan de Spoorstraat. 
Ook als u over kerststallen beschikt die u wel zou willen exposeren in een etalage bij een van de ondernemers aan de route en die u dus terugkrijgt, dan hoort de werkgroep graag van u. Ook als u creatief bent en een kerststal heeft gemaakt die ergens aan de route een plekje zou moeten krijgen, laat het dan weten. De mooiste, origineelste of meest sfeervolle kerststal wint namelijk een prijs. 

Oproep aanwonenden

Woont u aan de Kerststallen- en Sfeerroute? Dan zou het mooi zijn als u ook uw tuin en of woning in de juiste sfeer brengt. Ergens een kerststal plaatsen zou helemaal super zijn. Denk hierbij niet alleen aan een traditionele kerststal, want er is heel veel mogelijk. Een kerststal in de sfeer van uw werk, hobby, club of vereniging, of zoals vorig jaar een kerststal met daarin prins carnaval in de kribbe. Als u aan de route woont maar geen kerststal heeft of kunt maken, laat het dan weten en de organiserende werkgroep zal proberen een kerststal bij u af te leveren.

Route

De route van vorig jaar zal in verband met onder andere wat werkzaamheden in het Millse centrum iets worden aangepast. Daarmee is de kerststallen- en sfeerroute voor dit jaar: Kerkstraat, Hoogstraat, Beerseweg tot ‘t Lagerhuis, Aldendrielpark langs Kasteel Aldendriel op naar de Pastoor Maasstraat, voor Aldenhorst door naar de Brandsestraat, Schoolstraat oversteken naar Spoorstraat, Melkweg, Stationsstraat, Bernhardstraat en na een bezoek aan de Acaciahof via de Hoogstraat terug naar de Kerkstraat. Deze route is tot begin januari gratis dagelijks te wandelen. 

Culinaire route

Op zondag 10 en 17 december is de Kerststallen- en Sfeerroute te wandelen en ondertussen kunt u op 6 verschillende locaties een lekker hapje krijgen. Dit bij d’n Buurman, Myllesweerd, ’t Centrum, de Directeur, Plaza de Frietkraam en Schenkerij Aldendriel. Deelname kost voor volwassenen 12,50 euro en kinderen (zij krijgen een aangepaste lekkernij) betalen 6,25 euro. Reserveer tijdig, want er is een maximum aantal deelnemers wat aan deze Culinaire route deel kan nemen.

Reserveren of informatie

Wilt u reserveren voor de Culinaire route, meer weten of uw kerststal(len) uitlenen voor deze Kerststallen- en Sfeerroute? Bel met Corné Kremers via 06 10 838 612 of 0485 32 56 34. Mailen kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

www.kerstsfeerroute.nl