SAM deed in juli 2008 een recordpoging picknicken in het park, 1004 personen schoven aan en dit was toen een Nederlands-record.

Het was Koninginnedag 2003 toen Ad Heijs, André de Groot, Rob Slaats, William van Gemert, Jeroen vd Heuvel en Corné Kremers een touwtrekwedstrijd organiseerden in de Kerkstraat. Dit om te zorgen dat er wat meer te beleven was die dag naast de activiteiten voor de kleinste die Kinderfeesten Mill organiseerde.

Hierna namen zij het initiatief om een stichting op te richten die activiteiten zou gaan organiseren, initiëren en stimuleren ter bevordering van de leefbaarheid in Mill. Dit alles resulteerde in de oprichting van Stichting Activiteiten Mill (SAM) op 1 februari 2004, deze maand dus precies 20 jaar geleden.

Bestuur

Het bestuur van SAM bestond tijdens de oprichting uit Karin en Henk Nooijen, Ad Heijs, André de Groot, Corné Kremers, Jeroen vd Heuvel en Rob Slaats. Gedurende de laatste 20 jaar wisselden bestuursleden maar bleef het enthousiasme om de doelstelling van 2004 om te zorgen voor Reuring en beleving te realiseren in Mill de boventoon voeren. Vorige week nam André de Groot na 20 jaar het secretariaat gedaan te hebben afscheid van SAM. Tijdens een etentje bij Libre om het 20-jarig bestaan te vieren werd hij bedankt voor al zijn werk. SAM bestaat anno 2024 uit José van Oijen, Leontien van Gemert, Renzo de Man, Roland vd Maden, Mat van Sambeek, Felix de Man, Corné Kremers en Johnny de Man.

Activiteiten

Vaste activiteiten van SAM zijn o.a. de Vakantiejaarmarkt, Unox Nieuwjaarsduik, stoep, schuur en garageverkoop en de dorpsquiz Zuuk ut mar uut. Daarnaast is men samen met andere organisaties verantwoordelijk voor o.a. het sponsoren van shirts aan deelnemers aan de Nijmeegse 4daagse en de activiteiten op en rond Koningsdag in Mill. Eerder was SAM initiatiefnemer en betrokken bij onder andere parkpicknick, ballonvaarten vanuit het Aldendrielpark, de 100e 4daagse en de doortocht hiervan Dwars dur Mill, de avond-wandel-4daagse, tienerdisco’s, dienstenveilingen, Lenterie, openluchtbioscoop, jaren vijftig en zestig weekend, glazenhuis TBV KWF, rommelmarkten, Zotte Zomer Festival, Culinair en Biergondisch Mill, kerstversieringswedstrijden, Halloweentochten en tal van andere zaken.

Meer weten over Stichting Activiteiten Mill of contact opnemen? Check dan de website www.beleefhetinmill.nl.