HulpNet Sint Hubert nodigt alle inwoners en geïnteresseerden uit voor een informatieve avond op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in gemeenschapshuis De Jachthoorn. De avond staat in het teken van het versterken van onze gemeenschap in het dorp en in de buurt.

Voorzorgcirkels van Sociom

Sociom, de maatschappelijke organisatie in het Land van Cuijk, zet zich in voor het opzetten van voorzorgcirkels in de hele gemeente. Deze cirkels zijn netwerken van mensen die elkaar willen helpen bij kleine, incidentele klusjes of hulpvragen. Dit draagt bij aan goed ‘naoberschap’ en aan een sterkere samenleving, wat belangrijk is in een tijd waarin we meer individualistisch leven.
Veel mensen helpen elkaar al, maar toch is het voor sommigen fijn om te weten dat er in je buurt een kleine organisatie is, waarbij je spontaan mag aankloppen.

HulpNet Sint Hubert

Het afgelopen jaar zijn enkele initiatiefnemers uit Sint Hubert samen met Sociom een werkgroep gestart om dergelijke voorzorgcirkels op te zetten. 
Zij hebben bewust gekozen voor een eigen naam, nl. HulpNet Sint Hubert. 
De werkgroep probeert stapsgewijs kleinere hulpnetten op te richten, die onder de paraplu van HulpNet Sint Hubert vallen. 
Elk kleiner netwerk krijgt ook de naam HulpNet, gevolgd door de naam van de buurt, straat of omgeving.

Pilot ‘HulpNet Tamboerstraat’

In augustus is ‘HulpNet Tamboerstraat’ als eerste van start gegaan. Samen met een aantal bewoners uit die straat zijn we het experiment aangegaan. Bewoners die een hulpvraag hebben, melden dat bij een verbinder uit de straat, die vervolgens zorgt dat vraag en aanbod op elkaar afgestemd worden. De verbinder gaat vertrouwelijk met de hulpvraag om.

Doel van de avond

Tijdens de informatieavond op 27 februari wil de werkgroep zich niet alleen graag aan u voorstellen, maar u vooral informeren over het ‘hoe en waarom’ van de Hulpnetten en hoe een HulpNet (voorzorgcirkel) kan functioneren. Hierover geeft Mirthe Verberkt, de vaste contactpersoon van Sociom, een presentatie.
Hoe beter mensen geïnformeerd zijn, des te beter men kan bepalen of dit ook iets is voor hun straat, buurt of directe omgeving. 

Welkom

We nodigen u van harte uit om deze avond bij te wonen op dinsdag 27 februari om 19.30 uur in gemeenschapshuis De Jachthoorn, Weth.Lemmenstraat 13 te Sint Hubert. 
Aanmelden mag, maar hoeft niet.  
Wilt u meer weten of wilt u zich evt. aanmelden, neem dan gerust contact op met Netty Schuurmans (06-57 34 28 37). U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Graag tot dan!