Op zaterdag 2 maart om 15:00 opent de expositie “Samen kunst beleven, zorgt dat tongen loskomen en dat de oren gaan luisteren” bij wijkaccommodatie de Wester.

Hetty van Bakel, Trudy Peters - van Oort en Peter Verstraten zullen enkele van hun werken tentoonstellen die u 2 weken lang kunt bezichtigen bij de Wester aan de Havikstraat 1 in Mill.

Enkele weken geleden hadden we al twee van de drie kunstenaars over het voetlicht gebracht. Vandaag is Hetty van Bakel als laatste aan het woord:

“Even kennismaken: Ik ben Hetty van Bakel en begon 18 jaar geleden met het nemen van schilderles bij Elsbeth Roest in ST. Hubert. Hier leerde ik de basis van het schilderen. Ik heb daar verschillende jaren met plezier geschilderd. 

Ik geëxposeerde in Beers toen Winy Jacobs daar op dat moment een demonstratie gaf. Hij maakte een mooi portret met veel verschillende kleuren. Het sprak me aan en ik ben toen bij Winy op les gegaan in Cuijk. Ondertussen kwam ik werk tegen van Emelie Jegerings wat ik prachtig vond. Omdat Winy een keer in de veertien dagen les gaf kon ik de andere week naar Emelie. 

Bij Emelie heb ik geleerd om eerst een achtergrond te maken en dan te kijken wat ik erop schilder. Ik ging meer met olieverf schilderen. Dat bevalt me erg goed; Mooie kleuren en de techniek nat in nat is ook erg mooi om te doen. 

Creatief bezig zijn is altijd mijn passie geweest. Ik ben altijd wel met iets bezig, is het niet schilderen dan is het boetseren of bloemschikken. Ik geniet er ook erg van om met mijn kleinkinderen te schilderen. Die maken dan ook al hele mooie schilderijen.  

Door corona zijn de schilderlessen gestopt en dat vind ik erg jammer. Gelukkig heb ik nu een groepje gevonden waar ieder op zijn eigen manier bezig is. Het is gezellig en ik krijg goede kritiek. Erg fijn, ik heb het nodig. 

Ik heb al van alles geschilderd. Eerst waren het vooral koeien, echter een stilleven of een landschap vind ik ook mooi om te doen. Ik begin met een ontwerp aan een schilderij en dat kan zomaar helemaal iets anders worden; Het verandert terwijl ik schilder. Mijn inspiratie haal ik van foto’s uit de krant of die ik zelf maak. Ik heb er nog steeds veel plezier in om weer iets nieuws te maken. Op een nieuw doek of een doek wat ik al gebruikt heb, omdat ik het niet meer mooi genoeg vind. 

Het landschap (op de bijgaande foto) is van een foto gemaakt op de kuilen in Langenboom. Ik heb het aangepast door er een boom bij te zetten.  

Ik vind het leuk om in de Wester te exposeren en ben ook aangenaam verrast hoeveel tijd en moeite de mensen van de Wester erin steken om te zorgen dat wij een leuke expositie krijgen. Tot zaterdag 2 maart.”

De opening van de expositie wordt muzikaal opgevrolijkt door de band Delamice, die bestaat uit Peter Verstraten, samen met zijn broers Erik en Harm. U bent vanaf 15:00 van harte welkom. De expositie is na de opening te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Wester. Kijk op www.dewestermill.nl om te zien wanneer we open zijn.