Voor de vierde keer presenteert POPkoor Event ‘De Passie’, een variant op ‘The Passion’. Na eerdere successen tijdens uitverkochte theatervoorstellingen en in een bomvolle kerk in Wijchen, deze keer in Mill!

Eind 2019 heeft POPkoor Event een schitterend Kerstoptreden verzorgd in Mill. Ze ontvingen daarop ontzettend veel positieve reacties, maar kregen ook de vraag van het kerkbestuur om rond Pasen 2020 hun ‘Passie’ nog een keer op de planken te brengen. Helaas kon dat niet doorgaan en eind 2022 werd wederom een Kerstconcert verzorgd in de prachtige kerk van Mill. En nu, 23 maart 2024 is het eindelijk zover, het passieverhaal kan in Mill vertolkt worden! 

Het koor sluit hierbij losjes aan bij het landelijk bekende tv-evenement dat jaarlijks op Witte Donderdag uitgezonden wordt. Het verhaal over Jezus ’laatste dagen wordt dan her-verteld met eigentijdse muziek, songs, beelden en teksten. Tijdens deze Passie wordt geen processie gehouden met een verlicht kruis maar wordt het lijdensverhaal verteld en uitgebeeld. Het verhaal wordt sfeervol aaneengeregen met Engelse en Nederlandstalige songs van o.a. Nick en Simon, Ramses Shaffy, Venice, Guus Meeuwis, Coldplay en Kensington. Ad Goossens en Willem Hermans zullen te horen zijn samen met het koor en solist. Maar ook klassiekers van Verdi en Händel worden in een moderne versie gezongen, evenals een tweetal Afrikaanse songs. ‘The Passion’ van tv is daarbij een inspiratiebron geweest maar het format is in eigen regie aanzienlijk gewijzigd.

Zaterdag 23 maart, 19.00 uur Willibrorduskerk Mill
Toegang gratis