Vereniging CPO Kanderhof is erg content met de grote opkomst afgelopen dinsdag van bijna 100 belangstellenden op de informatieavond.

De aanwezigen herkenden het verhaal waar het allemaal mee begonnen is; langer thuis wonen, minder zorg beschikbaar, te groot huis hebben. 

Er werd goed geluisterd, meegedacht en er werden relevante vragen gesteld.

Kortom: Kanderhof bruist! En dat mag ook, want het thema ‘Oog voor elkaar’ wordt in onze samenleving steeds belangrijker.

De Locatie

Natuurlijk was iedereen erg benieuwd naar de locatie waarop hopelijk gebouwd kan worden. Wim Verbruggen, voorzitter van Kanderhof, loodste de vele bezoekers digitaal door Sint Hubert heen en deze reis eindigde op een braakliggend terrein te midden van de Lange Schoolstraat, Grootvenseweg en Pastoor Jacobsstraat. 

Als de handtekeningen door gemeente, eigenaar en CPO Kanderhof gezet zijn, kunnen er op dat terrein hopelijk ca 11 levensloopbestendige woningen, 6 gezins-en starterswoningen en maar ook een aantal vrijstaande woningen of tweekappers gebouwd gaan worden.

Kanderhof zal waarschijnlijk aan de oostzijde van het perceel in U-vorm gesitueerd worden, rondom een grote gezamenlijke tuin. Het uitzicht is er al!

Starterswoningen

In het plan zijn ook starters- en gezinswoningen ingetekend. Het is prettig om een leeftijdmix te hebben en dat sluit aan bij onze uitgangspunten. De roep van jonge mensen om koop-woningen voor starters klonk ook in de bijeenkomst door. Zij willen graag in Sint Hubert wonen en hum leven hier opbouwen.

Kanderhof kan niet de rol van verhuurder op zich nemen vandaar de wens naar koop-woningen.

Procesbegeleiding

Kanderhof heeft voor de professionele begeleiding van het project gekozen voor Suzanne van Deursen. Aan de hand van een eerste schetsplan gaf Suzanne de bezoekers een inkijkje in de mogelijkheden van het plan en in het verdere verloop van het proces. Ook toonde zij een aantal foto’s om een sfeerimpressie te geven van het toekomstige woonhof.

Nabuurschap

De kernwaarden van Kanderhof werden nader toegelicht. Naast privacy en duurzaamheid is een bepaalde mate van natuurlijke gemeenschappelijkheid belangrijk. Daar gaan de toekomstige leden van Kanderhof vast zelf invulling aan geven.

Lid worden

Wie denkt dat Kanderhof kansen biedt voor zijn / haar / hun toekomst, kan zich vanaf nu aanmelden om lid te worden. Het fijne is dat leden vanaf het begin mee beslissen over de ontwikkeling van het woonproject; iedere kavel heeft één stem. Bovendien kun je als eerste koper samen met de architect je eigen huis helemaal naar wens indelen. 

Er kunnen niet meer personen lid worden dan het aantal beschikbare kavels. De volgorde van aanmelden is bepalend. Mochten alle kavels vergeven zijn, dan kun je je aanmelden als reservelid.

Aanmelding gaat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deze aanmelding betekent overigens nog niet dat je verplicht bent om een huis te kopen; die beslissing wordt pas later genomen.

Vervolg 

De belangstellenden hebben even de tijd om zich hierop te bezinnen. Kanderhof zal daarna een nieuwe bijeenkomst plannen voor de aangemelde leden om wat dieper op de zaken in te gaan.

Meer weten? 

Neem dan contact op met Wim Verbruggen (06 - 22 11 40 49) of Trudy van den Broek (06 - 44 30 14 10). We willen u dan graag bijpraten.

U kunt ook mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijken op www.kanderhof.nl.