De repetities voor het Passie-concert op zaterdagavond 23 maart in de Millse kerk vinden wekelijks plaats in Wijchen. Het belooft een waar spektakel te worden en het koor kijkt er naar uit om weer in een hopelijk bomvolle Millse kerk een mooi optreden te verzorgen.

Het Wijchense koor staat garant voor een avond genieten van mooie meerstemmige muziek, die samen met trompetklanken van Ad Goossens en Willem Hermans ten gehore gebracht zullen worden. De repetities zijn in volle gang en het koor repeteert hiervoor wekelijks gezamenlijk, maar ook individueel repeteren de koorleden om het repertoire zo goed mogelijk te kunnen brengen.

POPkoor Event uit Wijchen, dat opgericht werd in mei 2000, met meer dan 100 leden, zingt eigentijdse meerstemmige muziek op basis van de zangmethode die uitgaat van voor- en nadoen. Dit alles onder leiding van hun bezielende koordirigente en songcoach Trees Rutten.

De koorleden krijgen bij elk nieuw stuk een CD of digitaal bestand, met bijbehorende tekst. Hierop is het lied voorgezongen in elke stempartij, hoog, hoog-midden, laagmidden en laag. De deelnemers studeren thuis en onderweg, in eigen tempo, het lied in. Eén keer per week komen de koorleden bij elkaar om, onder leiding van de songcoach, de verschillende stempartijen te oefenen en de nummers in zijn geheel te zingen. Het repertoire bestaat inmiddels uit ruim 180 songs, variërend van mooie ballad tot moderne popsong. 

Behalve een gezellige wekelijkse repetitieavond in Zaal Verploegen in Wijchen treedt het koor regelmatig op.

POPkoor staat voor

P Plezier
O Ontspanning
P Passie
K Klank
O ontmoeting
O onderling
R Respect

Met ‘De Passie’ zullen zij u wederom verrassen met hun meerstemmige zang met o.a. nummers van Nick en Simon, Ramses Shaffy, Venice, Guus Meeuwis, Coldplay en Kensington. Millse trompettisten Ad Goossens en Willem Hermans zullen met hun trompetklanken enkele nummers samen met koor en solisten ten gehore brengen.

POPkoor Event, o.l.v. Trees Rutten
Zaterdag 23 maart om 19.00 uur, Willibrorduskerk in Mill
Toegang gratis. U bent van harte welkom!