Iedere 12 minuten komt er iemand bij met dementie in Nederland. Ze blijven mens zoals u en ik en willen blijven meedoen in onze maatschappij. Wij kunnen er met zijn allen een positieve bijdrage aan leveren door de training “Omgaan met Dementie” te volgen.

De trainingen worden dit jaar gegeven op 4 april, 28 augustus en 3 oktober in gemeenschapshuis De Jachthoorn in St. Hubert. 

Geef u op voor de training op een van deze dagen. Let op het aantal deelnemers per training is beperkt. De training wordt gegeven door ervaren trainers en u ontvangt een certificaat dat u de training heeft gevolgd.

Locatie: Gemeenschapshuis De Jachthoorn, Wethouder Lemmenstraat 13, St. Hubert.
Datum: 04 april, 28 augustus en 03 oktober 2024
Aanvang: 19.30 uur tot 21.30 uur.
Opgeven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trainingen over omgaan met dementie

In je familie- of vriendenkring, maar ook op straat, in de winkel en op het werk kun je te maken krijgen met dementie. Veel mensen willen wel helpen, maar weten niet goed hoe.

Via de website www.samendementievriendelijk.nl/trainingen kun je verschillende online trainingen volgen. Er zijn algemene trainingen maar ook trainingen voor specifieke beroepsgroepen.

In het Land van Cuijk worden ook trainingen gegeven door speciaal opgeleide vrijwillige trainers.

In de training ‘Goed omgaan met dementie’ leer je dementie herkennen en hoe je iemand met dementie kunt helpen. De training duurt ca. 2 uur en kan op locatie worden gegeven. De training is gratis, behalve voor bedrijven. Hiervan ontvangt u een certificaat en staat uw organisatie als dementievriendelijk geoormerkt. 

De training ‘Iedereen doet mee’ is een kortere versie hiervan.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentelandvancuijk.nl/dementievriendelijk.