Veel mensen zullen wel eens gehoord hebben van de etsen van Rembrandt, of van een zeefdruk, of een houtsnede en die misschien ook wel eens bekeken. Veel minder hebben er zelf één gemaakt, maar bijna iedereen heeft wel eens gestempeld met kant en klare stempels of met een uitgesneden aardappel. Een linosnede maken waarschijnlijk ook wel.

Grafiek is de kunstvorm waar je met behulp van “drukken” een afbeelding, een prent, een kunstwerk maakt. Dit kan op vele manieren en met diverse technieken

Al eeuwenlang zijn er talloze grafische kunstenaars aan het werk in Nederland en dat zien we nog steeds om ons heen. Velen van hen zijn aangesloten bij het landelijke Grafiekplatform. In onze provincie Noord-Brabant zijn een 20-tal van deze leden bij elkaar gekomen om hun werk te laten zien: in Galerie de Verdieping, St-Jansplein 5 in Moergestel.

Een van hen is Aris Engel uit Langenboom. Hij laat werk zien dat te maken heeft met het klimaat.

Tijdens de expositie zijn er grafische kunstwerken te zien in allerlei soorten en maten, uiteenlopend van realistisch tot abstract als een wonderlijke wereld, gemaakt met een breed scala aan technieken. 

Er zijn aldoor kunstenaars aanwezig om nadere toelichting te geven en om van gedachten te wisselen over het werk. 

Kom dus kijken naar deze prachtige drukkunst en laat je inspireren!

Dat kan tijdens het lange Paasweekend: Paaszaterdag tot en met Paasmaandag (30/31 maart en 1 april.) Lukt het niet om bij de eieren weg te komen dan is er het aansluitende weekend een herkansing op zaterdag 6 en zondag 7 april eveneens van 11 tot 17. Gratis te bezoeken.