Afgelopen vrijdag was er weer een vol programma van de ZorgSchakel.

Ontmoetingscentrum

‘s Morgens werden 25 gasten gastvrij ontvangen door onze gastvrouwen in ontmoetingscentrum De Schakel. Er werd gezellig gebuurt, gekaart en rummikub gespeeld. De Schakel is elke maandag en vrijdagochtend geopend van 10.00 - 12.00 uur.

Eetpunt

’s Middags om 12.00 uur was er het eetpunt. Ook hier was het gezellig druk. De heerlijke warme maaltijd werd verzorgd door van Vonderen Catering en Verhuur uit Sint Hubert. Het eetpunt is elke eerste vrijdag van de maand 

Huisorkest van de ZorgSchakel naar Verzorgingstehuis Aldenhorst

Een "gezellige liederentafel" is een traditioneel fenomeen waarbij mensen samenkomen om samen liederen te zingen, onder begeleiding van ons eigen “huisorkest”. 

Uitgebreid repertoire
Het was erg gezellig en er werd volop gezongen. De ZorgSchakel beschikt over 20 muziekmappen met een uitgebreid repertoire variërend van traditionele volksliederen tot populaire hits. Onze bezoekers konden verzoeknummers aanvragen. 

Muziek brengt ontmoeting
Het draait niet alleen om het zingen van liedjes, maar ook om elkaar ontmoeten. Het verbindt en brengt mensen dichter bij elkaar.

ZorgSchakel ondersteunt de basisschool met de Techniek Torens

Eén van de plannen voor 2024 is om samen met de basisschool activiteiten te organiseren. De eerste activiteit van dit jaar is de Techniek Torens. Later in het jaar volgen nog enkele activiteiten.

Op vrijdagmiddag ontvingen wij 52 kinderen van unit 1 en2 van basisschool de Schare in de Schakel. Dertien vrijwilligers van de ZorgSchakel begeleiden de kinderen met de Techniek Torens.

De Techniek Torens
De Techniek Torens is een lesconcept voor wetenschap en techniek in het basisonderwijs. De torens zijn een prima manier om Onderzoekend en Ontwerpend leren (OOL) toe te passen in het schoolsysteem. De kinderen gaan samen metselen, maken een bellenblaas, een geheime brief en een elektrospel, bouwen een knikkerbaan en een hijskraan, leren een band plakken en nog veel meer!

Voor herhaling vatbaar
Zowel de kinderen als begeleiders vonden het erg leuk om samen met de diverse onderdelen van de Techniek Toren aan de slag te gaan. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.