Nadat bekend werd dat het Merletcollege in Mill op termijn de deuren gaat sluiten werd er een burgerinitiatief gestart om een nieuwe vmbo-school in Mill te openen. Dit voor maximaal 500 leerlingen om het kleinschalige vmbo-onderwijs voor Mill en omgeving te behouden.

De daarvoor opgerichte stichting is volop aan het werk om dit te realiseren. Op dit moment loopt er een enquête die iedereen, ook mensen die geen ouder zijn van potentiële leerlingen in kan vullen. Uit reacties die via deze enquête binnen zijn gekomen blijkt dat velen erg enthousiast zijn over dit initiatief. De initiatiefnemers roepen iedereen uit de hele regio op deze enquête ook in te vullen, check daarvoor www.vmbopeelrand.nl

Tijdens het Live Podcastcafé op donderdag 11 april in ’t Lagerhuis in Mill sprak Corné Kremers met Lidia van Boxtel en Bart Hermanussen van Stichting VMBO onderwijs over hun initiatief, de status van de plannen en hetgeen er nu nog moet gebeuren, voor de deuren in augustus 2026 open kunnen.

Dit Live Podcastcafé is een initiatief van De Neije Krant en het Ondernemers Collectief Mill. Beluister dit en andere gesprekken via alle bekende podcastproviders, apps en de rubriek Podcast.

Techniek was in handen van Thijs van den Heuvel.