In mei 2014, alweer 10 jaar geleden, begon Nellie Schonenberg het Mamacafé in Mill. Met de bedoeling om moeders met jonge kinderen, maar ook aanstaande moeders, met elkaar in contact te brengen.

Door haar werk als lactatiekundige merkte Nellie dat er behoefte aan was aan verbinding en contact onder deze groep moeders. Vanaf de eerste week wisten (aanstaande) moeders met hun kinderen het Mamacafé te vinden. Onder het genot van een kopje thee of koffie werden ervaringen uitgewisseld over zwangerschap, (borst)voeding en het hebben van kleine kinderen. Omdat Nellie lactatiekundige is kunnen moeders altijd vragen stellen over het geven van borstvoeding. En niet alleen moeders uit Mill, maar uit de wijde omgeving kwamen ze met hun kindjes op de koffie.

Nu, 10 jaar later, zien we nog steeds dat zwangere vrouwen en moeders van jonge kinderen het fijn vinden om in contact te komen met elkaar: om ervaringen uit te wisselen, lekker te kletsen en lief en leed te delen. 

Het Mamacafé is er elke eerste woensdagochtend van de maand in de Bibliotheek in Myllesweerd. Regelmatig wordt er een gast uitgenodigd die vanuit (ervarings)deskundigheid iets interessants kan vertellen over baby’s & peuters, moeders en opvoeding. Ook is er natuurlijk gelegenheid om zelf nog vragen te stellen aan deze gastspreker.

Het Mamacafé is bedoeld voor mama’s met kleine kinderen (0-4 jaar) en natuurlijk mogen de kindjes ook meekomen. Mama’s hoeven zich niet aan te melden, ze mogen komen en gaan wanneer ze willen. Het Mamacafé is in de bibliotheek van Mill en er zijn 4 vaste gastvrouwen die ervoor zorgen dat alles goed verloopt. 

We zijn altijd gastvrij ontvangen bij de Bieb en mede daardoor zijn er ook geen kosten aan verbonden. De koffie en thee zijn gratis, de gastvrouwen zorgen voor iets lekkers bij de koffie en voor de kinderen is er fruit. 

Meer informatie over het Mamacafé vind je op de website www.mamacafemill.nl en je kunt ons ook volgen op facebook.

Op woensdag 1 mei, tijdens het Mamacafé, vieren we ons 10 jarig bestaan op een feestelijke manier!

Tot 1 mei, Gastvrouwen; Anne, Marleen, Elisa en Nellie