Dweilorkest Moizat (Foto: Sharon van Dommelen)

Dinsdag was de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge. Drie verhalen van families met kanker. Want kanker heb je samen. “Die verhalen waren indrukwekkend en kwamen wel binnen”, zegt Els Nabuurs. Het is indrukwekkend hier. Alles is tot in de puntjes geregeld. Vandaag drie optredens gehad; twee in Alpe d’Huez en beneden in het dorp. 

Maandagavond kwamen de rest van de Moizatters aan met twee busjes. “We hebben twee busjes gereden. De reis is prima verlopen. Prachtig uitzicht onderweg, spelletjes gedaan en genoten van het uitzicht”, zegt Els Nabuurs. We waren compleet. Dinsdag vroeg op en om half 10 naar de motivatiebijeenkomst. 

Tussenstand

Het pluimveeteam, bestaande uit een hele familie en enkele pluimveehouders die al jaren meedoen, mochten het bedrag van de tussenstand onthullen: 1.128.155 euro. “Wat een gigabedrag hebben die boeren ingezameld  euro! We zijn ervan onder de indruk”, zegt Petra van Summeren. En de teller loopt nog altijd door. Benieuwd wat er donderdag voor bedrag over de finish gaat. 

Na de bijeenkomst werden foto’s gemaakt. Ook een van ons. Niet iedereen staat erop; we moesten een tijd wachten want er werden veel foto’s gemaakt. En het was nogal een klim naar boven.

’s Middags muziek gemaakt voor twee fietsers van BIG Challenge die in 8 dagen vanuit Nederland naar hier zijn gefietst. Ook indrukwekkend. Onze muziek klonk mooi kregen we als compliment te horen. 

Barbeque

Dinsdagavond was er in het dorpje beneden L’ours D’Oissans de Frans – Nederlandse barbecue. Vanaf half zes hebben we muziek gemaakt bij de aankomst bij bbq. Er stond een hele rij. Mensen dansten, zongen mee en maakten foto’s en filmpjes. Echt gezellig. 

Lekker gegeten en weer terug de berg op, twee keer met de busjes op en neer want de campers bleven boven. Een indrukwekkende berg, steil! Op de berg hingen al een groot aantal vlaggen en banners. Ook waren vrijwilligers al kaarsen aan het plaatsen bij het kerkje. 

De sfeer is hier overal geweldig. Alles is supergoed georganiseerd. Ook bijzonder alles door vrijwilligers zodat er geen euro aan de strijkstok blijft hangen. Het was weer een indrukwekkende dag. Het weer was prima. Verschillende rode gezichten.

Tekst: Monique van Loon