Op 1 april (geen grapje) jongsleden, begon in een repetitielokaal ergens in Amsterdam Oost, de 10-weekse cursus Stand-Up Comedy. In deze 10 weken, werden een 15-tal deelnemers ingewijd in de geheimen van deze podiumkunst door stand-upcomedian Roel C. Verburg.

Eén van de deelnemers is Jan Volleberg (42) uit Wilbertoord, onder andere bekend van de Neije Krant Oudjaarsconference. “Waarom? Tsja, ik neem humor denk ik toch vrij serieus” verteld Jan, “Ik merkte tijdens het schrijven van de laatste oudejaars, weer hoe leuk het is om met humor bezig te zijn en dacht hier wil ik beter in worden.”

Via een Facebookgroep waar Open mic avonden worden aangekondigd, kwam Jan een oproep voor de cursus tegen. “Daar wil ik aan meedoen” dacht Jan, “Klein probleem, ik werk in 5 ploegen en Amsterdam is ook niet naast de deur.” Maar na wat geruil met collega’s en wat snipperdagen aanvragen, kon er toch aan de cursus begonnen worden.

“De avonden zijn leerzaam, maar d’r wordt ook flink gelachen uiteraard. Ik zit in een hele gezellige groep!” aldus Jan. Dat Jan na afloop van de cursus nog anderhalf uur onderweg is voor dat hij thuis is, neemt hij voor lief. “Je moet er wat voor over hebben!” lacht hij.

Aan het eind van de cursus, volgt een tweetal avonden met een optreden van alle cursisten in het Comedy Café in Amsterdam. “Op 24 en 25 juni mogen we allemaal onze “Proeve van bekwaamheid” laten zien aan echt publiek.” verteld Jan, “Zelf mag ik op de dinsdagavond (25 juni red.) en ik heb er echt zin in, beetje nerveus, maar als ik dan zie wie daar allemaal al gestaan heeft, voelt dat toch wel een beetje speciaal dat ík daar nu mag staan.”

Kaartjes voor beide avonden zijn verkrijgbaar via www.comedycafe.nl.

Stand-up comedian Roel C. Verburg komt op 21 september naar Cultureel Centrum Myllesweerd met zijn voorstelling: Magisch Realisme.

Toegangskaarten voor die voorstelling zijn te verkrijgen via www.myllesweerd.nl.