Foto: Cor v.d. Weem

De tocht stond gepland op 18 juni, maar hebben we op 17 juni al afgelast i.v.m. te verwachten slecht weer. En dat was maar goed ook want het heeft op die dag 35 mm geregend.

Dus werd er een week opgeschoven, maar dan valt er nogal wat te regelen. Iedereen afbellen, de afgesproken stopplaatsen vragen of het ook kan op 25 juni. Het gebak was besteld en moest gehaald worden en ook een week in de vries. De persoon die het op de stopplaats zou brengen of die dan ook kan. Adriaan had familieleden en die hebben het verzorgd. 

Gelukkig was het 25 juni prachtig weer en kon het doorgang vinden. Het weer was het tegenovergestelde van de 18e want nu was het behoorlijk warm, maar niemand had er moeite mee. 

Om 9.30 uur werd er gestart bij de kerk met 22 personen, dat waren er deze dag 6 minder die om div. redenen niet mee konden en dat was jammer. Om 10.30 werden we gastvrij ontvangen bij groepsaccommodatie De Buitenhorst in Schaijk. Daar hebben we genoten van goede koffie met een stukje vlaai. We hebben nog een rondleiding gehad door het gebouw en dat ziet er prachtig uit. Ook de slaapkamers en douches waren fantastisch. 

Daarna ging de tocht via mooie fietspaden door de natuur en uit de zon tot Herpen. Bij verzorgingshuis Maasland mochten we onze lunch gebruiken die gebracht was door Marietje en Willemien. Lekkere belegde broodjes en een appel die gedeeltelijk gesponsord waren door JUMBO Mill. Van koffie en fris werden we voorzien door de Dame van het huis. 

Om 13.30 uur ging de tocht weer verder via Overlangel over de dijken onder Keent door naar de Graafse brug en even door Grave naar het Estersveld voor de laatste stop bij dorpshuis Esterada. Na een lekker koel drankje ging de tocht verder langs de waterplas bij Linden en via Beers  naar Mill. Daar kwamen we ongeveer 17 uur aan en hadden we er 65 Km opzitten. 

Allen waren zeer tevreden over de mooie tocht en de stopplaatsen. Het is altijd een karwei om een mooie tocht te maken waar we ook nog de stopplaatsen kunnen vinden. Maar dat is toch weer gelukt met de voorganger Tien Weren en Cor v.d. Weem, Jan Derks en Adriaan v. Hout  die aan het einde dan ook de complimenten kregen van de deelnemers.