Al ruim 30 jaar staan de Millse Missie Vrienden driemaal per jaar met een vrachtwagen klaar om (afgedankte) kleding, lompen, gordijnen, aan elkaar gemaakte schoenen, huishoudtextiel, riemen, dekens, kussens, tafellakens, badlinnen, pluche knuffels in ontvangst te nemen.

Afgedankte kleding krijgt zo een tweede kans, want veel wat wij afdanken wordt elders met open armen ontvangen. Alles wordt gesorteerd, waarna bruikbare artikelen naar derde wereldlanden wordt geëxporteerd en of verkocht. 

Het gewicht van al uw kleding staat voor een financiële opbrengst t.b.v. de werkzaamheden van Centre Simama opgezet door onze, inmiddels overleden, Millse pater Martien Konings. Dit geld wordt met name gebruikt als een zogenaamd sociaal fonds (bij ons bekend als sociale bijstand). Mensen worden bij noodzaak bijgestaan met materiaal en slechts zeer beperkt met geld. Centre Simama betaalt ter voorkoming van contanten in de hand. 

Zaterdag 13 juli a.s. vindt de tweede van de drie kledinginzamelingen plaats.

De derde kledinginzameling zaterdag 12 oktober. Uit overzichten van ingezamelde kilo’s in het verleden blijken dit de drie maanden te zijn dat mensen willen opruimen en afscheid willen nemen van hun overtollige spullen. Noteer ook deze datum alvast op uw kalender of in uw agenda. De financiële opbrengsten van deze inzamelingen zijn aanmerkelijk hoger dan wat de containers opleveren. Het is zeker de moeite waard om het hiervoor te bewaren.

Leden en vrijwilligers van de stichting Millse Missie Vrienden zien u zakken kleding, goed dichtgebonden, graag tegemoet op zaterdag 13 juli a.s.

  • Mill: van 10.00 tot 16.00 uur bij de markt 
  • Sint Hubert (parkeerplaats Pastoor Jacobsstraat) en Wilbertoord (kiosk) van 10.00 tot 12.00 uur.