Aanstaande zondag 24 januari is er in Bezoekerscentrum de Kuilen in Mill een expositie waar u een kijkje kunt nemen in de wonderlijke wereld van fossielen en prehistorie. In samenwerking met de Werkgroep Fossielen Wageningen is er een breed scala aan fossielen te zien die gevonden zijn in de waterplassen van de Kuilen.

Daarnaast zijn er ook andere fossielen uit de hele wereld die de vondsten uit Mill-Langenboom in het perspectief plaatsen van de geologische tijdlijn. Een deel van de fossielen afkomstig van de Kuilen zijn altijd te bewonderen in de vaste expositie van het Bezoekerscentrum.

Niet alleen in Mill en omstreken zijn de kuilen bekend als vindplaats van haaientanden en fossielen. In fossielenkringen staan de Kuilen wereldwijd bekend als vindplaats van kwalitatief goede fossielen van wel 5 miljoen jaar oud! Bij het zoeken en achterhalen van feiten rondom deze vondsten komen vragen naar voren als: ‘Hoe weet je dat die tanden zo oud zijn?” en “Wat was hier in Mill-Langenboom in de tijd ervoor dan wel?” Deze en alle andere vragen die je mocht hebben over fossielen worden beantwoord op deze expositie. 

Ook kunt u gedurende deze dag uw eigen vondsten laten bekijken en beoordelen door Jo van Soest en zijn collega’s van de Werkgroep Fossielen Wageningen. Dus hebt u stenen waarvan u denkt dat het fossielen bevat of fossielen maar weet u niet van welk dier of plant het afkomstig is of hoe oud het is? Neem het mee!

U bent van harte welkom zondag 24 januari vanaf 10.00 uur bij Bezoekerscentrum de Kuilen (de Valkhoeve) Valkweg 11 in Mill. (Gratis toegang)