Van woensdag 27 januari tot en met zaterdag 6 februari zet de bibliotheek het voorlezen aan dreumesen, peuters en kleuters volop in de schijnwerpers. De dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Daarom verzorgt BiblioPlus diverse voorleesactiviteiten en een leuke peuterquiz in de bibliotheek. Onder meer rondom prentenboek van het jaar: ‘We hebben er een geitje bij!’

Verrassende voorlezers
Tijdens de voorleesdagen wordt in alle bibliotheken voorgelezen aan kinderen van 0 tot 6 jaar door (lokale) bekende plaatsgenoten. In de bibliotheek Mill leest de Bep de Man de kleintjes voor op woensdag 27 januari tussen 9.00 en 9.30 uur en 10.00 en 10.30 uur.

Cadeautje bij een gratis jeugdlidmaatschap
Tijdens de Voorleesdagen krijgen peuters en kleuters, die zich inschrijven voor het gratis jeugdlidmaatschap, een vingerpopje van het geitje als welkomstcadeautje. Zo lang de voorraad strekt ontvangt u bovendien de poster van De Nationale Voorleesdagen cadeau. Inschrijven kan bij elke vestiging of via www.biblioplus.nl.

Zelf aan de slag
Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt u ook graag bij het voorlezen na deze week. We beschikken over een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken. Onze medewerkers en vrijwilligers helpen u graag zoeken naar een boek dat past bij uw kind!