Vanaf 1 januari 2016 werken het Mamacafé Mill en de bibliotheek Mill samen. Met deze leuke samenwerking zal ook het voorlezen aan peuters in de bibliotheek voortaan tijdens de ochtend van het Mamacafé zijn. Dit gaat iedere eerste woensdag van de maand van 9.30 - 11.30 uur plaatsvinden in de Bibliotheek Mill. 

6 januari was onze eerste ochtend samen. 11 moeders met hun baby’s en peuters zaten gezellig aan de leestafel te praten. Er was een oppas voor de kinderen en er werd voorgelezen aan de peuters. Het was een geslaagde ochtend voor de moeders en kinderen.

Het eerstvolgende mamacafé is woensdag 3 februari. 

Het Mamacafé is bedoeld voor moeders met jonge kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. (aanstaande) Moeders kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee onderling ervaringen uitwisselen over zwangerschap, (borst)voeding en het hebben van kleine kinderen. Natuurlijk kunnen zij hun kinderen meenemen.
Tijdens deze ochtend zal een vrijwilligster de peuters voorlezen. Ook is er een vrijwilligster aanwezig om spelletjes met de kinderen te doen. De ruimte is geschikt voor kinderen. De gastvrouwen zijn Nellie Schonenberg en Ellen van Steenveldt.

Thema’s
Elke maand wordt er een gast uitgenodigd die kort iets interessants komt vertellen over een thema rondom baby’s, peuters of moeders. Daarna kan er weer gezellig gepraat worden. Op de website van Mamacafé Mill (www.mamacafemill.nl) vind je de agenda, waarin je kunt zien welke onderwerpen aan bod komen.

Voorlezen aan peuters
Het maandelijkse voorleesuurtje aan peuters is voortaan ook op de 1e woensdagochtend van de maand. Ouders, opa’s, oma’s en oppasouders kunnen om 10.30 uur met de peuter(s) naar het voorlezen komen luisteren. Hennie Wijn is de voorleesvrijwilligster die elke maand weer een mooi prentenboek voorleest en daarbij een liedje met de peuters zingt of een kort spelletje doet. Na afloop is er altijd gelegenheid om een kleurplaat te kleuren. Er is ranja, koffie en thee voor de gasten. Vooraf opgeven is niet nodig.

Data: Iedere eerste woensdag van de maand
Tijd: Mamacafé: 9.30 tot 11.30 uur
Voorlezen: 10.30 tot 11.15 uur
Plaats: Bibliotheek Mill (in Cultureel Centrum Myllesweerd Kerkstraat 3 Mill). Er is een lift aanwezig.