Koor, organist en zangeres repeteerden onlangs voor het eerst gezamenlijk met orkest harmonie St. Willibrord.

Op 19 maart zal er een concert, zonder kerkdienst, plaatsvinden in de kerk. Dit concert wordt door harmonie St. Willibrord aangeboden aan de pastoor, vanwege zijn 75e verjaardag, nu alweer bijna een jaar geleden. Door een overvolle agenda van de harmonie was het er nog niet eerder van gekomen om hiervoor een datum te plannen.

Nu gaat het er dan toch van komen. Een concert in de kerk is altijd heel bijzonder. De locatie leent zich namelijk meer dan uitstekend voor een harmonieorkest, door de geweldige akoestiek van de kerk. De echte muziekliefhebbers weten dit dan ook zeer te waarderen.
Toen na kerstmis de voorbereidingen van start gingen voor dit concert, nam Stichting Acaciahof contact op met de harmonie, met de vraag of de harmonie medewerking wilde verlenen aan een benefietconcert voor de bouw van een kapel op het oude kerkhof, straks Acaciahof geheten.
Omdat de harmonie graag samenwerkt met andere organisaties werd hier ‘ja, maar’ op geantwoord...
‘Ja’, er werd graag meegewerkt, ‘maar het concert was een cadeau aan pastoor v.d. Meijden...’ Als de pastoor daar geen bezwaar tegen zou hebben, het was immers zijn cadeau, dan zou de harmonie graag aan dit bijzondere doel willen meewerken.
De pastoor reageerde meteen positief en het samenwerkingsverband was geboren!
Geert Verhallen werd door de harmonie gevraagd om het kerkorgel te bespelen.
Bijzonder is, dat Geert samen met de harmonie enkele nummers zal spelen, maar ook samen met Willem Hermans, trompettist van de harmonie, een nummer ten gehore zal brengen. De organisatie gaat ervoor zorgen dat u in de kerk, via een beeldscherm, de verrichtingen van organist en trompettist niet alleen kunt horen, maar ook kunt zien.
Millenaar Geert Verhallen studeerde orgel en piano aan het conservatorium in Arnhem en zijn werkzaamheden bestaan o.a. uit het geven van orgelconcerten, dirigeren van diverse koren, lesgeven, componeren en het verrichten van muziekhistorisch onderzoek.
Lieke Geurts uit Oeffelt, bekend als zangeres van het Vierdaagseorkest, neemt de solozang voor haar rekening. Ze is vierdejaars studente aan het conservatorium van Maastricht en hoopt dit jaar af te studeren als docente muziek.
Het koor VoiceMill, dat nu inmiddels alweer meer dan 10 jaar bestaat, heeft onder leiding van José Lemmers een aantal nummers ingestudeerd die samen met de harmonie uitgevoerd zullen worden.
U ziet het; we bieden u een veelzijdig en verrassend repertoire op deze avond. De veelzijdigheid van de harmonie zal u wellicht verrassen; muziekstukken van harmonie met koor, harmonie met zang en orgel, orgel met trompet en zelfs een fluitensemble, bestaande uit Nadie Heijs, Suzanne Thoonen - Schipperheijn en René Schipperheijn zal een muziekstuk ten gehore brengen.
Onder de deskundige leiding van onze dirigent Eric Roefs zijn de muzikanten al sinds het begin van dit jaar de muziekstukken aan het instuderen en dat het heel mooi gaat klinken, kunnen we u verzekeren, kom het met eigen oren beoordelen.
U bent van harte welkom en u steunt meteen het goede doel: de bouw van een kapel op het Acaciakerkhof.

Zaterdag 19 maart, 19.30 uur, € 5 p.p. met gratis kopje koffie in de pauze. Opbrengst kaartverkoop komt geheel ten goede aan Stichting Acaciahof.