In een bomvolle gymzaal van De Wester werd afgelopen zaterdag voor de tweede keer het afsluitende concert van het schoolproject blaasmuziek gepresenteerd. Hiervoor was basisschool De Kameleon al aan de beurt geweest. Deze keer kwamen de muzikanten van groep 5 en 6 van De Lens aan de beurt.

Zij hebben de afgelopen weken van de enthousiaste muziekdocente Mirriam Roodbeen les gehad op klarinet of trompet, twee blaasinstrumenten uit een harmonieorkest. Met haar enthousiasme heeft Mirriam de kinderen de beginselen van het bespelen van een blaasinstrument geleerd en hopelijk hun interesse gewekt voor het bespelen van een instrument.

Dat muziek maken slim maakt is wetenschappelijk bewezen, maar dat het vooral ontzettend veel plezier geeft om te doen en een hobby voor je hele leven kan zijn, zal elke muzikant beamen.

In samenwerking met harmonie St. Willibrord werd er toegewerkt naar een mini-concert, zodat de kinderen (maar ook een juf!) ook aan publiek konden laten horen wat ze geleerd hebben. En dat natuurlijk samen met de harmonie!

Twee dirigenten in de dop mochten het grote orkest dirigeren en enkele zangers en rappers konden hun zangkunsten laten horen. Het was erg leuk om te zien, wat kinderen in korte tijd kunnen leren.

De kinderen hebben geleerd hoe leuk het is om muziek te maken. Muziek maken is leuk, samen spelen is leuker en een uitvoering geven voor publiek is superleuk!

Heb je de smaak te pakken en wil je eens langer proberen of je een blaasinstrument leuk vindt? Via de actie ‘Doe je mee’ van ‘Sjors’ kan er ingeschreven worden voor gratis muzieklessen bij harmonie St. Willibrord. Gekwalificeerde docenten verzorgen de muzieklessen. Dat kan op klarinet of trompet, maar ook op elk ander instrument. Je hoeft niet in het bezit te zijn van een instrument; daar zorgt de harmonie voor.

Boekje kwijt, aanmelden of meer informatie gewenst?

Stuur even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..