Foto: Theo Jacobs

De eerste concerten van het Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) zijn door het publiek enthousiast ontvangen. Het projectorkest speelde afgelopen zaterdag in Mill en zondag in Reek. Het waren uitwisselingsconcerten met in Mill de koninklijke fanfare Sint-Willibrord uit Heeswijk en in Reek met harmonie EMM uit Boekel. Komend weekeinde speelt het ROB in Volkel en Overloon.

De première zaterdag in cultureel centrum Myllesweerd in Mill vormde een goede aftrap voor de optredens van het afgelopen weekeinde. Fanfare Sint-Willibrord uit Heeswijk en na de pauze het Regio-orkest speelden voor een goed bezette zaal. Een mooie variatie in de muziekkeuzes van beide korpsen, die bij het publiek veel waardering oogstte. Dat gold eveneens zondag toen het ROB samen met de harmonie uit Boekel het middagconcert verzorgde.
Ook daar veel publiek dat zich onder indruk toonde van wat de vele amateurmuzikanten ten gehore brachten.

Voor het ROB is deze concertreeks de negende op een rij. Het harmonie-orkest bestaat uit 55 muzikanten, die onder leiding staan van dirigent Bart van Zutven. De muzikanten zijn afkomstig uit oostelijk Noord-Brabant, het Land van Cuijk en het Rijk van Nijmegen.

Komend weekeinde volgen de twee andere optredens van het ROB. Op zaterdag 12 maart om 19.30 uur in het Muziekhuis aan de Forelstraat in Volkel met harmonie Sint-Caecilia Volkel (toegang gratis) en op zondag 13 maart om 14.30 uur in De Pit in Overloon samen met muziekvereniging Crescendo uit Baarn (entree 5 euro). De toegang voor kinderen tot en met 11 jaar is overal gratis.