Vele Langenbomers bezochten de Bespaarbijeenkomst van Stichting Eigen Kweek. Het stroomde steeds voller met mensen, totdat er zelfs een extra zaaltje aangesloten moest worden. Zo druk was het op de bespaarbijeenkomst van Stichting Eigen Kweek afgelopen woensdag.

165 Langenbomers hadden die avond de weg naar café d'n Bens gevonden. Om alles te horen over de plannen die Stichting Eigen Kweek had bedacht. 'De opkomst was veel hoger dan we hadden gehoopt' glundert het bestuur.

Na het welkomstwoordje vertelden zij kort over het idee van Eigen Kweek: samen Langenboom leefbaarder en duurzamer maken door collectief in te gaan kopen. En uiteraard ging het al snel over de eerste collectieve deal: energie. Er werd toegelicht dat er voor veel mensen veel te verdienen valt als men nu via Eigen Kweek overstapt naar Qurrent. En dat Langenboom ook nog eens een extra bedrag van die energiemaatschappij krijgt bij elke overstapper. Om iets goeds mee te doen voor het dorp. 'Win-win dus!'

Dat er veel interesse was bleek ook uit de talloze vragen en het animo na de presentatie. Er was namelijk de mogelijkheid om direct je persoonlijk besparing te laten berekenen. En vele Langenbomers wilden toch wel even zien wat zij kunnen besparen. Die bedragen logen er niet om: gemiddeld 350 euro per jaar besparing. Het was dan ook niet verrassend dat diezelfde avond direct 15 mensen zijn overgestapt. 

'Maar dat worden er hopelijk nog veel meer.' zegt Eigen Kweek. Men kan vanaf nu namelijk zelf het persoonlijke voordeel berekenen en gemakkelijk overstappen op www.eigenkweeklangenboom.nl. En er zijn 3 extra overstapavonden voor mensen die meer informatie of hulp bij het overstappen willen. Deze avonden zijn op woensdag 23 maart van 19.00 tot 21.00 uur, op woensdag 30 maart van 19.00 tot 21.00 uur en op dinsdag 5 april van 18.30 tot 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom op Dorpstraat nummer 80. 'We raden aan om je jaarafrekening van je huidige leverancier mee te nemen, zodat je heel concreet het verschil kunt laten berekenen'.

Het bestuur van Eigen Kweek wil tenslotte graag alle Langenbomers bedanken voor de aandacht en de flinke opkomst. 'We hebben met een klein groepje bijna 2 jaar lang hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Allemaal vrijwillig, puur om de Langenboomse gemeenschap een impuls te geven. En de leuke ideeën ook financieel mogelijk te maken. Het is fijn om te zien dat er animo is voor zo'n initiatief. Dat konden we vooraf alleen hopen. Wij zijn dus dik tevreden. En we worden nog gelukkiger als er aankomende periode nog veel meer Langenbomers overstappen via Eigen Kweek! Het zou toch fantastisch zijn als we zo samen (bijvoorbeeld) sfeervolle decemberverlichting voor de straten ons dorp kunnen kopen en ophangen? Op die manier laten we samen zien wat we waard zijn!'