Foto: Mooi & Mooi Fotografie

Op zaterdag 25 en zondag 26 juni is het in het Landschapspark in Mill weer tijd voor Mill at the park. Maar dit jaar met een nieuwe organisatie, meer acts en een nog groter festivalgevoel.

“Wij hebben in 2014 Mill at the Park opgezet omdat we in het Landschapspark in Mill een gezellig muziekfestival wilden organiseren met kasteel Aldendriel als decor,” vertelt Ad Berends, voorzitter van het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill. “Bedoeling was dit in 3 jaar op te bouwen en het dan over te dragen aan een andere, plaatselijke organisatie. Wij zijn geen organisatiebureau en dat is wel nodig bij een activiteit als Mill at the Park. We merkten dat dit festival door de groei bijna te groot voor ons werd. Ook is er een steeds verder groeiend financieel risico wat wij als Ontdek Mill niet kunnen en mogen nemen.”

“Wij vonden het eeuwig zonde als Mill at the Park niet door zou gaan,” vult Tijn van Dijk aan. Samen met Nicky Swartjes, Joppe van Eenbergen en Geert Swartjes nam hij daarom contact op met Henri Kremers, Bert van der Steijn en Ad Berends van Ontdek Mill om te zien of zij het wellicht over konden nemen. “We liepen al een hele tijd met het idee om een echt festival te organiseren wat voor een breed publiek interessant zou zijn. Mill at the Park vormde voor onze ideeën een prachtige basis.” 

Belangrijk voor de nieuwe organisatie is dat Mill at the Park een echt festival gaat worden met meer dan alleen een brede muziekstijl. Geert Swartjes: “Denk bijvoorbeeld aan foodtrucks of kraampjes met eten, heerlijke drankjes en ook lifestyle stands.” Terwijl zij enthousiast vertellen over wat ze dit jaar zoal toe willen voegen aan Mill at the Park, blijkt dat er nu al plannen zijn voor 2017. “We kunnen niet alles dit jaar realiseren, daarvoor is er nu gewoon te weinig tijd, dus sommige zaken schuiven we door naar volgend jaar.” 

Ad Berends: “Het is fantastisch om te zien hoe doelgericht en enthousiast ze zijn. Als Ontdek Mill kunnen we alleen maar trots zijn op deze club, ze verdienen alle support en succes. Onze bedoeling, als Ontdek Mill en team Ben Wijnhoven, was om na 3 jaar Mill at the Park over te dragen, het is heel mooi dat we dat nu al kunnen doen en daarmee dit initiatief door kunnen laten groeien naar een echt groots festival voor iedereen uit het Land van Cuijk. Onze Ontdek Mill werkgroep Mill at the Park, alle vrijwilligers en Ben Wijnhoven met zijn team willen wij nu al danken voor hun inzet én, alle sponsoren voor hun geweldige betrokkenheid. Maar ook alle bezoekers bedankt, verder was de medewerking van onze gemeente, politie en omwonenden geweldig! Wij gaan er van uit dat de nieuwe organisatoren dezelfde medewerking gaan krijgen, zou mooi zijn. We zien elkaar tijdens Mill at the Park eind juni, toch!” 

Kijk voor meer informatie, de line-up en ticketverkoop op www.millatthepark.nl.