Tijdens het schaapscheerdersfeest & wolfestival bij de Herderinn aan de Nieuwenhofweg 5 in Mill op zondag 5 juni gaat een poging van start de langste wollen sjaal van het land van Cuijk te breien en een poging te doen om het wereldrecord te verbreken. Daarvoor hebben ze minimaal 3500 meter sjaal nodig.

Hou je van breien, heb je nog ergens wat restjes wol en breipennen? Kom dan aansluiten bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof. Dit op en vanaf 5 juni dan gaan ze een poging doen. Breipennen zijn ook te leen. Of je 5 minuten of 5 uur wilt breien, alles is prima.

Schaapscheerdersfeest & wolfestival is een supergezellig en sfeervol, gratis toegankelijk evenement van 11 tot 17 uur waar schapen geschoren worden, live muziek is, fairtrade bio koffie wordt geschonken en mooie scheptheetjes, belegde oerbroodjes, schapenijs en op die dag ook de 8 Trappistenbieren van La Trappe.

Na het schaapscheerdersfeest gaat het breien gewoon door. Elke dag van 11 tot 17 uur en wie weet komt Mill al breiend op de internationale kaart?