Foto-expositie door Leon Vrijdag en Joyce Vloet in samenwerking met PURO Styling uit Mill. Dit van 30 maart tot 17 april, dagelijks geopend. Locatie: De Raetsingel 1, Boxmeer en toegang is gratis.

Joyce Vloet

Op mijn 15de ontdekte ik dat ik fotograferen heel leuk vond. Ik werd lid van de fotoclub “Kiekus” in Wanroij. Ik leerde daar fotograferen en zelf foto’s afdrukken van Herman Peters. Herman heeft mijn foto’s van deze expositie ook geprint. Na de middelbare school ging ik fotografie studeren aan de Kunstacademie in Den-Haag en het Technisch College in Ede. Na mijn opleiding ben ik voor mezelf begonnen en heb ik me gespecialiseerd in interieurfotografie voor tijdschriften. Dit doe ik tot op heden nog steeds. Ik werk veel samen met styliste Ans Verwegen van “PURO  Styling”. Het project “moeder-kind” foto’s is iets dat ik heel graag wilde doen. Het idee zat al een tijd in mijn hoofd en moest een keer gerealiseerd worden. De Weijer is een hele fotogenieke locatie, ook omdat  er veel mooie authentieke details aanwezig zijn. Ondanks dat het momenteel een stuk moeilijker is voor fotografen om een goed inkomen te hebben, veroorzaakt door de komst van de digitale camera, blijft fotografie mijn passie.

“De tijd gaat zo snel aan mij voorbij. Ik fotografeer omdat ik me verwonder over alle bijzondere dingen die ik tegenkom op mijn levenspad. Dat kan van alles zijn: kinderen, interieur, tuinen, bloemen, kunst, kleding... Ik leg het vast en wil het laten zien op verschillende manieren. Op die manier staat degene die mijn foto bekijkt misschien ook even stil en kan ervan genieten.”