Peutergroep De Blokkendoos in Sint Hubert van Spring Kinderopvang en basisschool De Schare houden een open dag op woensdag 13 april. Iedereen is van harte welkom tussen 9.00 uur en 11.00 uur. Dan wordt ook de peutergroep officieel geopend.

Per 1 januari 2016 is de peutergroep verhuisd van de nabijgelegen locatie naar de basisschool. Dit zal de kwaliteit van de dienstverlening ten goede komen. “Een betere voorbereiding op de basisschool kunnen we ons niet wensen,” aldus de lokale oudercommissie Sint Hubert. “Nu de kinderen van 2 tot 4 jaar daadwerkelijk met hun rugzakje en hun fruit het schoolgebouw binnengaan, wordt de overgang naar de basisschool een vanzelfsprekendheid. Het mooie is dat peuters ook gebruik mogen maken van de speelzaal in de school en dat peuters en kleuters al zoveel mogelijk gezamenlijk optrekken. We zijn als oudercommissie content met de goede samenwerking tussen Spring, basisschool De Schare, de gemeente en gastouders, waardoor een peutergroep in een klein dorp als Sint Hubert realiseerbaar is.”

Activiteiten 

Om de nieuwe samenwerking te vieren wordt de peutergroep officieel geopend door wethouder Eric van Daal. De deuren van de peuterspeelzaal en de basisschool staan op woensdag 13 april tussen 9.00 en 11.00 uur open voor geïnteresseerden. Ouders krijgen de gelegenheid om een kijkje te nemen in de klaslokalen en de peuterspeelzaal heeft leuke activiteiten klaarliggen voor de kinderen. Zo kunnen ze cake versieren, spelen in de huishoek of bouwen met de grote blokken. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunnen de ouders meer informatie inwinnen bij de medewerkers op deze open dag. Bijvoorbeeld over themagericht werken, ‘spelenderwijs de wereld ontdekken met Puk’. Ook is het mogelijk een persoonlijke rondleiding aan te vragen of meer te horen over de mogelijkheden van een eventuele buitenschoolse opvang.

Kleurwedstrijd

Tijdens de open dag wordt ook de winnaar van de kleurwedstrijd bekend gemaakt. De kleurwedstrijd is voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 4 jaar. Meedoen aan de wedstrijd kan tot en met 7 april.  Kleurplaten zijn verkrijgbaar bij peuterspeelzaal De Blokkendoos en basisschool De Schare aan de Wethouder Lemmenstraat 9 in Sint Hubert.

Meer informatie

Wilt u in de toekomst ook gebruik maken van de peutergroep in Sint Hubert? Meld uw kind dan zo vroeg mogelijk aan. Hierdoor kan de vraag optimaal worden afgestemd op de behoefte. De peutergroep is geopend op dinsdag- en donderdagmorgen van 8.30 tot 12.00 uur. De peutergroep voldoet aan alle eisen van de Wet Kinderopvang, waardoor werkende ouders recht hebben op kinderopvangtoeslag. Op de peutergroep zijn dus alle kinderen tussen twee en vier jaar van harte welkom. Ook is er een intensieve samenwerking met gastouders in Sint Hubert, zodat ook een vorm van dagopvang geboden kan worden voor alle kinderen tot 4 jaar. Adres: Wethouder Lemmenstraat 9 5454 GH St. Hubert. Kijk voor meer informatie op www.spring-kinderopvang.nl.