Komende zondag 17 april zal de Beweegtuin in Mill officieel worden geopend. Dit zal om 11.00 uur gebeuren in de Beweegtuin, deze is te vinden in natuurgebied de Groespeel aan de Domeinenstraat - Langenboomseweg.

Tijdens de opening zal de Beweegtuin worden overgedragen van Stichting Activiteiten Mill aan de Stichting Beweegtuin. De officiële openingshandeling zal door wethouder Jos van den Boogaart van de gemeente Mill en Sint Hubert gebeuren. Iedereen is van harte welkom.

Op 27 februari 2015 werd de Stichting Beweegtuin al opgericht. Uiteraard was men toen al ruim een jaar actief, maar toen nog onder de vlag van Stichting Activiteiten Mill. Het bestuur van de Stichting Beweegtuin bestaat uit voorzitter Marcel Peters, secretaris Hans Verhallen, penningmeester Sjan van Boekel en de bestuursleden Peter van Lanen en Corné Kremers.

Het initiatief voor een Beweegtuin werd eind 2013 genomen in het kader van de Brabantse Dorpenderby. “Er waren verschillende mensen met vergelijkbare ideeën om toestellen te plaatsen in de Kanaalzone en de Groespeel,” vertelt Marcel Peters. “Toen we hoorden van de Dorpenderby besloten we dit als gezamenlijk project via Stichting Activiteiten Mill in te dienen en we behaalden de finale.” Daarmee verdiende het initiatief 10.000 euro. “Van dat bedrag hebben we al toestellen kunnen plaatsen in de Groespeel. Ook van de gemeente kregen we uit het Leefbaarheidsbudget nog een financiële bijdrage en ook van de Stichting Toon Heesakkers kregen we een toezegging voor een bedrag. Van een gedeelte daarvan hebben we ondertussen ook al toestellen gekocht.” 

Naast het plaatsen van toestellen organiseert Stichting Beweegtuin ook zelf activiteiten om de toestellen actief te gebruiken. Zo organiseerden zij een hele periode Early bird trainingen in de vroege ochtend en is er nu ook wekelijks een gratis training op zaterdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur. Deze start bij Belevingsboerderij de Nieuwenhof aan de Nieuwenhof weg 5 in Mill. Dat als voorbereiding op het Brabants Oerparcours van zondag 29 mei. Ook dit Oerparcours, wat Stichting Activiteiten Mill samen met Ontdek Mill organiseert, zal door SAM worden overgedragen aan de Stichting Beweegtuin. Daarnaast organiseert de Beweegtuin 2 keer per jaar een Opa en Oma wandeling. De eerst volgende is donderdag 28 april om 14.00 uur. Deze start bij de Bloklandbunker aan de Langenboomseweg en deelname is ook helemaal gratis. 

De sporttoestellen in de Beweegtuin zijn door iedereen gratis te gebruiken. Binnenkort zal via de website www.beweegtuinmill.nl en Facebook van de Beweegtuin informatie te vinden zijn rond de mogelijkheden van de diverse toestellen en hoe deze te gebruiken. Ook blijft u via deze site en Facebook op de hoogte van activiteiten en de voortgang van uitbreiding van deze Beweegtuin.