Van 25 t/m 29 juni 2016 organiseert de KBO Wilbertoord een 5-daagse reis naar het Altes Land in Duitsland. Iedereen van 55 jaar en ouder uit de gemeente Mill en Sint Hubert kan hier aan deelnemen.

Aanmelden kan tot 20 april. Neem hiervoor contact op met de contactpersoon van de KBO in uw dorp of met Fien van Berlicum in Wilbertoord. Ook in d’n Booi van april is meer informatie te vinden.

De reis

Het Altes Land is een gebied langs de Elbe. Het ligt tussen Stade en Buxtehude. Het Altes Land is met ca. 13 miljoen fruitbomen het grootste aaneengesloten fruitteeltgebied in Europa. Ongeveer twee derde van dit fruitteeltgebied bestaat uit appelbomen. De naam Altes Land is een verbastering van de Nedersaksische naam Olland, een verwijzing naar de Nederlandse kolonisten die het gebied in de middeleeuwen inpolderden. Het Altes Land kent vele karakteristieke dorpen met mooie authentieke woonhuizen en boerderijen.
Harsefeld ligt in het Altes Land met aan de noordzijde het kleine riviertje de Aue. Van 1104 tot 1648 bestond hier het klooster Harsefeld, een beduidende Benedictijnenabdij. Van het klooster zijn diverse overblijfselen nog intact en te bezoeken, zoals de kloosterkerk en het mooie kloosterpark. Midden in het park vindt u het museum Harsefeld. Het kloosterpark ligt direct achter het hotel. Een goed aangegeven wandelroute laat u de hoogtepunten van het park zien. Vanwege het geringe hoogteverschil is Harsefeld bij uitstek geschikt als startplaats voor wandelaars en fietsers. Ook zijn er diverse gezellige winkels en velen direct voor het hotel.
Het hotel waar verbleven wordt is gelegen in het mooie centrum van Harsefeld, met achter het hotel het mooie kloosterpark en tegenover het hotel een keur aan gezellige winkels. Alle kamers beschikken over bad/douche, föhn, wc en tv. Verder is het hotel van alle gemakken voorzien en beschikt het over een lift, (enkele kamers zijn niet per lift bereikbaar), receptie, gezellige hotelbar, kegelbaan, bioscoop en een sfeervol restaurant waar ‘s morgens een uitgebreid ontbijtbuffet voor u klaarstaat en ’s avonds wordt er een 3-gangenkeuzemenu geserveerd.

Wilt u deelnemen of meer informatie?

Kijk dan in d’n Booi van april. Hierin is ook het inschrijfformulier te vinden. Informatie is ook te krijgen bij:

  • KBO Mill Adriaan van Hout Vorleweg 37
  • KBO Langenboom Johan Bardoel Espenstraat 20 
  • KBO St Hubert Harm de Raaf Grootvenseweg 15
  • KBO Wilbertoord Fien van Berlicum, Willibrordusstraat 16, 5455 GS Wilbertoord, 0485 - 47 81 13

Aanmelden kan tot woensdag 20 april 2016.