Meulepas & Partners administratie- & belastingconsulenten organiseert op dinsdag 17 mei 2016 een werkgeverscafé.

In 2016 zijn er ontwikkelingen die relevant zijn voor ondernemers voor wat betreft hun bedrijfsvoering. Denk hierbij aan de afschaffing van de VAR per 1 mei 2016 en de implementatie van de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties per dezelfde datum.
Daarnaast heeft de Wet Werk en Zekerheid, die vanaf 1 januari 2015 gefaseerd geïmplementeerd is, zijn effecten en gevolgen voor de dagelijkse praktijk van de ondernemer. 

Afschaffing VAR (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties)

De afschaffing van de VAR per 1 mei aanstaande is een feit. Er treedt een alternatief in werking,  waarbij het zowel voor de opdrachtgever als voor de opdrachtnemer (ZZP’er) van belang is de afspraken goed vast te leggen en hier naar te handelen. Opdrachtgever en opdrachtnemer beoordelen de gezagsverhouding, het verrichten van persoonlijke arbeid en het juridisch kader van de loondoorbetaling. Zonodig wordt een overeenkomst van opdracht of een aannemingsovereenkomst opgemaakt.
Peter Meulepas en Wilke van Nuland (www.meulepas.nl) zullen de ondernemer, de opdrachtgever en opdrachtnemer door de materie leiden aan de hand van de navolgende vragen:

  • Hoe kunt u de genoemde aspecten inhoudelijk beoordelen?
  • Welke rol speelt de Belastingdienst hierbij? 
  • Welke risico’s loopt u? 
  • Welke actie dient u als ondernemer te nemen? 
  • Hoe kunnen wij u hierbij ondersteunen?

Wet Werk en Zekerheid (WWZ)

De Wet Werk en Zekerheid is vanaf 1 januari 2015 gefaseerd in werking getreden. Alhoewel de wet beoogt om voor zowel werkgever als werknemer het arbeidsrecht te vereenvoudigen, wordt dit in de praktijk niet altijd zo ervaren.
Wij nemen de ondernemer graag mee in de praktische toepassing van de WWZ en geven antwoord op vragen zoals:

  • Welke knelpunten ervaart u bij de toepassing van de Wet Werk en Zekerheid?
  • Wat zijn de voorwaarden en consequenties van een nulurencontract?
  • Wat gaat ontslag kosten na invoering van de nieuwe wetgeving?
  • Welke risico’s loopt u als werkgever?
  • Hoe zo flexibliteit?
  • Welke mogelijke veranderingen zijn in voorbereiding?

De heer mr. Marc van de Ven van Advocatenkantoor Van de Kam (www.vandekam.nl) uit Boxmeer zal de ondernemer meenemen in de uitwerking van de Wet Werk en Zekerheid in de dagelijkse praktijk voor u als ondernemer.

Uiteraard is er de gelegenheid voor de ondernemer om vragen te stellen.

Om organisatorische redenen dienen belangstellenden zich vooraf aan te melden voor het bijwonen van het werkgeverscafé. Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u terecht bij www.meulepas.nl of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Locatie: Café-Zaal Het Lagerhuis, Beerseweg 9 te Mill
Welkom: Vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.
Kosten: gratis