Tijdens de open dag in Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill op zondag 8 mei start de bibliotheek Mill met de jaarlijkse boekverkoop. Die middag zijn wij geopend vanaf 12 uur tot 17 uur. Die middag is er ook gewoon uitleen. Voor 6 euro koopt u een grote tas die u helemaal mag vullen met boeken.

Mamacafé

Woensdagmorgen 4 mei is weer het Mamacafé van 9.30 uur tot 11.30 uur in de bibliotheek. Het Mamacafé is bedoeld voor aanstaande moeders en moeders met baby’s en peuters. Onder jonge moeders is veel behoefte aan contact met andere jonge moeders. Het Mamacafé is opgericht met het idee om andere ouders met jonge kinderen te leren kennen die in dezelfde situatie zitten.
De kinderen mogen mee en worden door een medewerkster opgevangen. Moeders kunnen dan ongestoord met elkaar praten en luisteren naar het thema waarvoor telkens een andere gastspreker aanwezig is. Het thema is dit keer Babygebaren waardoor je sneller en eerder met je kind kan communiceren.

Voorlezen aan peuters

Elke eerste woensdag van de maand wordt er voorgelezen aan peuters. Dit begint om half 11. Na afloop wordt er een liedje gezongen of een spelletje gedaan en kunnen de peuters tekenen of kleuren.

Expositie en lezing over fossielen Bibliotheek Mill

Op dinsdagmiddag 10 mei om 15 uur is er een lezing in de bibliotheek van Mill die gericht is op de kinderen en jongere jeugd van Mill en hun ouders / grootouders. De lezing gaat over de onderzee-wereld van Mill zo’n 5 miljoen jaar geleden. In fossielenkringen staan de Kuilen wereldwijd bekend als vindplaats van kwalitatief goede fossielen van wel 5 miljoen jaar oud!

Vooraf aanmelden

Iedereen die belangstelling heeft om te komen moet zich vooraf aanmelden in de bibliotheek Mill: telefoonnummer 0485 - 45 21 45 of via de site van BiblioPlus: www.biblioplus.nl - Activiteiten - Kennismakers - Lezing over fossielen. De toegang is gratis.
U bent van harte welkom op dinsdag 10 mei om 15.00 uur in de bibliotheek in Mill.