De ANWB trekt vanaf 28 mei met ‘fietsdagen’ het land in. Doel van de fietsdagen is in contact te komen met ANWB-leden, die van fietsen houden én de mogelijke belemmeringen van het recreatief fietsen in kaart te brengen.

De eerste ‘fietsdag’ vindt plaats op zaterdag 28 mei van 10.00 tot 17.00 uur in Brabant op kasteel Tongelaar in Mill. Dit evenement geschiedt in aanwezigheid van Wethouder van den Boogaart en wordt opgeluisterd door tal van activiteiten.

Vanaf 28 mei zal er iedere week (met een onderbreking in de zomervakantie) in een provincie een ANWB fietsdag zijn. De laatste is 17 september in Zeeland. Tijdens de “Fan van Fietsdagen” krijgen fietsers een VIP-behandeling tijdens een geselecteerde fietsroute. Daarnaast kunnen zij kennismaken met de activiteiten die de ANWB onderneemt voor recreatieve fietsers.

Fietsen hoort bij Nederland en bij de ANWB. Al 133 jaar zet de ANWB zich in voor fietsen en fietsers. De ANWB weet uit eigen onderzoek dat mensen gemiddeld 3,6 uur per gemaakte tocht voor hun plezier fietsen. Inmiddels gebruikt zelfs een kwart van de fietsers de e-bike voor deze tochten. Toch wil de ANWB nog meer te weten komen en houdt daarom een enquête.
Daarbij zoekt deze organisatie naar mogelijke belemmeringen van het fietsen zoals het gebrek aan comfort van fietspaden, het ontbreken van bordjes in de bewegwijzering of het gebrek aan plekken om even uit te blazen. De ANWB wil de uitkomsten van de enquête en de fietsdagen gebruiken om deze onder de aandacht te brengen van de politiek.

Fietsen is de belangrijkste vrijetijdsbesteding van Nederlanders. De inspanningen van de ANWB zijn er altijd op gericht om te bewaken dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en ANWB-leden kunnen genieten van de variatie aan landschappen in Nederland.

Voor meer informatie over ANWB en fietsen zie www.anwb.nl/fanvanfietsen.

NB: vanaf Kasteel Tongelaar kan tussen 10.00 uur en 14.00 uur gestart worden met de fietstocht. Fietsen kunnen eventueel gehuurd worden bij rijwielhandel Peter van Boekel, Karstraat 13 te Mill (auto kan hier geparkeerd worden en vanaf hier is het 2,5 km fietsen naar Kasteel Tongelaar).