Tijdens de jaarlijkse bierproefavond (BPA) van het Mills Bier Drinkers Gilde (MBDG), die alweer voor de 12e keer werd gehouden, presenteerden 15 broeders een speciaalbier met daarbij een hapje en muziek.

Voordat de presentaties begonnen mocht de koning van 2015, Regie Roefs, zijn bokaal terugbrengen en zijn verhaal doen hoe hij het afgelopen jaar beleefd had als koning.

Even na acht uur was het dan zover, de eerste presentatie kon beginnen. Dit jaar streden er 15 broeders om de titel. Na bijna 5 uur van proeven, discussiëren en lachen om de presentaties, kon de jury de punten gaan tellen. Het aanbod van de bieren was dit jaar erg gevarieerd; zo haalde de ene broeder zijn bier even bij de plaatselijke discounter terwijl de ander persoonlijk zijn bier ophaalde in West Vleteren in België. 

Opvallend was dat dit jaar alle presentaties goed voorbereid waren; het was dan ook een BPA van een hoog niveau.

Op de 3e plaats eindigde Johan Vloet; hij presenteerde West Vleteren 8. Het thema van Johan was Genieten. Gradje van Eeuwijk eindigde dit jaar op de 2e plaats met Zwaar Blond. Vooral zijn hapje viel erg in de smaak.
Als winnaar van 2016 kwam Roy Peters uit de bus. Roy serveerde Zuster Agatha, een donker quadruppel met een alcoholpercentage van 10. Roy had een geweldige presentatie waarin hij alle details van het winnende bier prijsgaf; bovendien was er een kostelijk verhaal over het tot stand komen van zijn hapje. Er was maar 1 conclusie mogelijk. Roy werd de nieuwe koning. Hij kreeg door voorzitter Robert de graanare opgespeld en nam de wisselbokaal in ontvangst.
Daarmee is Roy de 12e Koning van het MBDG. Roy mag deze titel een jaar lang dragen.

Dank ook aan Gradje van Eeuwijk voor het beschikbaar stellen van de locatie.