Een muzikale uitwisseling tussen Orchesterverein Kohlscheid 1854 uit Kohlscheid (Duitsland) en Harmonie St. Willibrord uit Mill. Mill heeft muzikaal heel wat te bieden; na Mill at the park kunt u komend weekend (2 en 3 juli) genieten van harmoniemuziek.

Dat harmoniemuziek al lang niet meer oubollig is, kunt u nog eens ervaren, als harmonie St. Willibrord, samen met een harmonieorkest uit het Duitse Kohlscheid, op zaterdag 2 juli een zomers concert geeft in de theaterzaal van Myllesweerd.

U zult vanaf 19.30 uur muzikaal verwelkomd worden door onze blokfluitgroep in de foyer van Myllesweerd en vanaf 20.00 uur zullen beide orkesten na elkaar een gevarieerd repertoire brengen.

Na afloop van het concert kan er nog gezellig na geborreld worden in de Plaza van Myllesweerd.

Op zondagmorgen moeten de muzikanten weer vroeg uit de veren, want om 9.30 uur start de gezamenlijke repetitie van de orkesten, in de benedenboerderij van Tongelaar.

Deze gezamenlijke repetitie staat geheel in het teken van weer een muzikaal treffen. Er wordt gerepeteerd voor het kasteelconcert, dat dezelfde dag nog gaat plaatsvinden.

Kasteel Tongelaar zet namelijk ’s middags de poort van de binnenplaats open om het orkest, dat samengevoegd, uit zo’n 80 muzikanten bestaat, ruimte te geven om hun gezamenlijke repertoire aan het publiek te laten horen.

Beide dirigenten zullen enkele muziekstukken voor hun rekening nemen.

Om 14.00 uur zal er, bij goed weer, een concert op de binnenplaats van Kasteel Tongelaar plaatsvinden.

Ook bij minder mooi weer gaat het concert door, dan zitten de muzikanten in de benedenboerderij.

Treffen wir uns?

  • Zaterdag 2 juli, vanaf 19.30 uur welkomstconcert door blokfluiters in de foyer van Myllesweerd
  • Zaterdag 2 juli Zomerconcert, 20.00 uur Myllesweerd
  • Zondag 3 juli Kasteelconcert, 14.00 uur Kasteel Tongelaar

Toegang voor al deze concerten gratis.