In 1994 staken muziek- en feestliefhebbers van Carnavalsvereniging De Bokken de koppen bij elkaar. Het was de hoogste tijd voor een eigen joekskapel in Sint Hubert. Om het in het Sint Huberts te zeggen: “engsele was ut zo wied”.

Met centen van de carnavalsvereniging werden instrumenten gekocht en vanaf dat moment klonken er in Sint Hubert vanuit garages, schuren en huizen vrolijke blaastonen. Er werd driftig geoefend! Of het allemaal even zuiver was is de vraag. Het eerste motto van Engsele was dan ook: D’r neve gebloaze is ok gebloaze...

Tweeëntwintig jaar is in de carnavalswereld een jubileum. En dat wil Engsele weten. Er bestaat al de vaste traditie net vóór de zomervakantie van een openbare repetitie van Engsele samen met De Heigalmers uit Wilbertoord bij de Heimolen in Sint Hubert. Vanwege het jubileum heeft Engsele op vrijdag 8 juli aanstaande een hele schare muziekvrienden uitgenodigd bij de molen.

Vanaf 19.00 uur wordt er muziek gemaakt en iedereen die van een gezellig stukje muziek houdt is welkom! Voor een drankje en een hapje is gezorgd.

Op het programma staan: Harmonie Ons Genoegen uit Sint Hubert, dweilorkest Moi Zat uit Mill, zangkoor Vals Plat uit Sint Hubert, Toeternietoe uit Mill, De Roetetoeters uit Wanroij, Dweilorkest Sjteeds Baeter uit Reuver en natuurlijk De Heigalmers en Engsele.

Waar? De Heimolen, Wanroijseweg 99, Sint Hubert.
Wanneer? Vrijdagavond 8 juni vanaf 19.00 uur.
Wat? Concert met 8 muziekgezelschappen.
Voor wie? Iedereen die van een lekker stukje muziek houdt.
Entree? Gratis.