Foto: Marcel Ditters

De commissie van de Raamvallei Duomarathon (Ontdek Mill) is een samenwerking aangegaan met de Millse Missie Vrienden. Zij organiseren al meer dan 30 jaar op de vierde zondag in september een fietstocht t.b.v. Centre Simama in Congo.

Deze organisatie voor mensen met een beperking en of sociale achterstand is opgestart door de Millenaar pater Martien Konings die daar jarenlang heeft gewoond. Beide routes/evenementen, die alle twee plaatsvinden op zondag 25 september, zullen op een tweetal pauzeplekken worden geïntegreerd zodat de evenementen van elkaar kunnen profiteren. De Raamvallei Duomarathon ondersteunt het goede doel met € 1,- per deelnemer.

Zoek een duomaat en doe mee!

Afwisselend fietsen en hardlopen door de prachtige Raamvallei (Land van Cuijk) en onderweg genieten van heerlijke proeverijen en Brabantse topgezelligheid op fraaie locaties: dat is de Raamvallei Duomarathon, een unieke marathon voor Bourgondische sportievelingen!

Succesvolle nieuwkomer in Brabant

De Raamvallei Duomarathon deed in 2015 haar intrede en was toen de eerste in Brabant! Dit in navolging op vergelijkbare, populaire duomarathons in Twente en Putten. Een Duomarathon leg je af in duo’s (met 1 fiets en waarbij men elkaar afwisselt) en heeft, in tegenstelling tot een gewone marathon, geen tijdswaarneming. Onderweg worden de deelnemers getrakteerd op tal van streekgebonden verrassingen. Het gaat bij een Duomarathon dus vooral om het GENIETEN van de natuur, de gezelligheid, het sportieve en sociale aspect en de beleving van het gebied.

Route 

Vanaf Landgoed de Barendonk in Beers voert de route over boerderijen, landgoederen, landerijen en andere unieke locaties in de Raamvallei, die speciaal voor deze dag hun poorten hebben geopend. Daar kunnen deelnemers naar eigen behoefte kennis maken met streekproducten en Brabantse gezelligheid; zo loopt de route bijvoorbeeld dwars door een koeienstal heen, alwaar de boer zijn DJ-kwaliteiten tentoon zal spreiden en komen zij in een Brabantse Boerenbruiloft terecht. De marathon eindigt na ruim 42 kilometer waar die is begonnen, bij Landgoed de Barendonk. En daar worden alle deelnemers als ware helden en met veel bombarie binnengehaald: met muziek, rode loper, ereboog en natuurlijk champagne.

Ga samen deze bijzondere uitdaging aan 

Het parcours van ruim 42 kilometer is niet het gemakkelijkste, maar de ambiance is ontspannen, gezellig en enerverend. Je fietst en loopt afwisselend met je duomaat door de prachtige Raamvallei gelegen in het Brabantse Land van Cuijk. Zo loop je een halve, maar geniet je een hele marathon. Dus zoek een loop/fietsmaatje en ga samen de uitdaging aan. Schrijf je in via: www.raamvalleiduomarathon.nl.